Arkivfoto: Kraftigt stormvejr rammer Danmark
Arkivfoto: Kraftigt stormvejr rammer Danmark Foto: Henning Bagger
Hold godt fast i cykelstyret eller rattet, når du kører på arbejde torsdag morgen. Det bliver nemlig svært at holde balancen, uanset om du bevæger dig på gåben, to eller fire hjul det kommende døgn.

Årets første vinterstorm nærmer sig og rammer den jyske vestkyst onsdag aften. Her varsler DMI vindstød af stormstyrke og forhøjet vandstand, og Beredskabsstyrelsen og Falck er klar til at rykke ud.

Og når fynboerne og sjællænderne står op torsdag morgen blæser det også 'en halv pelikan' på øerne.

- Det bliver et rigtig godt blæsevejr - uden dog at blive ekstremt.

Det fortæller vagthavende meteorolog på DMI, Mogens Rønnebek, til bt.dk og tilføjer, at det er en vejrtype, der rammer os et par gange hvert år.

- Vi forventer vindstød lige under stormstyrke på cirka 24 meter pr sekund, siger meteorologen.

HUSK AT SEND DINE STORMBILLEDER TIL 1929@BT.DK

Det hele begynder i løbet af onsdag aften og nat, hvor der er lagt op til et kraftigt blæsevejr over Danmark. Her rammer de kraftige vindstød vestkysten, hvor middelvindhastighederne vil nå op i underkanten af stormstyrke og vindstød af stormstyrke. Visse steder kan vindstødene nå op nær orkanstyrke.

Derfor tager man ingen chancer langs den jyske vestkyst, hvor man frygter forhøjet vandstand og oversvømmede havne hele vejen fra Vadehavet og op til Hanstholm og Nordjylland.

- Vi forventer en forhøjet vandstand på omkring tre mester ved Vadehavet og cirka to meter op langs den jyske vestkyst, siger Morgens Rønnebek.

Det betyder, at havneområder som blandt andet Esbjerg Havn, kan komme til at stå under vand

Blæsten bliver altså værst for vestjyderne, men uanset hvor i landet, du bor, kommer du til at mærke den.

- Har du et stillads stående, er det en god idé at tjekke, at det står ordentlig fast, siger meteorologen, som ikke vil udelukke, at både broerne og Storebælt og Lillebælt kan blive berørt.

Blæsevejret klinger af i Jylland torsdag formiddag, men vi skal ud på eftermiddagen torsdag, før blæsten helt slipper sit tag i Sjælland og Bornholm.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.