Efterforskningsleder Bent Isager-Nielsen venter flere sigtelser i Se og Hør-sagen.

Den 45-årige it-specialist, Se og Hørs såkaldte kreditkort-kilde, blev afhørt tirsdag af Københavns Vestegns Politi og sigtet for både ’freds- og ærekrænkelser’ og såkaldte ’formueforbrydelser’.

Dagen forinden blev tidligere nyhedschef på bladet Lise Bondesen afhørt, men uden at politiet rejste sigtelser. Men flere afhøringer og sigtelser er på vej i sagen, siger efterforskningsleder Bent Isager-Nielsen fra Københavns Vestegns Politi

- Vi fortsætter med afhøringer, og der er ingen tvivl om, at der bliver rejst flere sigtelser i den her sag. Nogle afhøres som vidner, nogle med sigtedes rettigheder og andre som sigtede, som det skete med tys-tys-kilden. Derudover fortsætter vi med it-undersøgelser og bevis-sikringer, siger politiinspektør Bent Isager-Nielsen.

Han ønsker ikke at gå i detaljer om it-undersøgelserne, men politiet var bl.a. i sidste uge til stede hos både Nets, det daværende PBS, som den 45-årige tys-tys-kilde arbejdede for, og hvor han høstede sine oplysninger om de kendtes kreditkort-brug. Også IBM, som stod for driften af PBS’ netværk, fik besøg.

Bruger lovens muligheder

Men politiet vil ikke gå nærmere ind i, om de har foretaget ransagninger, beslaglagt computere, telefoner og lignende.

- Vi har brugt en stor palet af retsplejelovens muligheder i den her sag, lyder svaret.

Perioden, hvor tys-tys-kilden opererede, blev tirsdag udvidet til også at omfatte 2007, hvor den før var skitseret til at gå fra 2008 til 2012.

- Efterforskningen har gjort, at vi af mange grunde har fundet det relevant at kigge på det i den her periode. Det sker ud fra, hvad vi har stykket sammen af it-undersøgelser, avis-artikler samt anmeldelser, som vi har modtaget fra en stribe personer, siger Bent Isager-Nielsen.

Det er endnu usikkert at sige, om perioden bliver udvidet yderligere.

- Det er for tidligt at sige noget om afgrænsningen endnu. Det kan stadig ændre sig. Sagen er trods alt kun 14 dage gammel, siger han.

Kræver eksperter

Efterforskningen sker bl.a. i samarbejde med Rigspolitiets nye Cyber Crime Center, der favner det tidligere center for it-kriminalitet - Rigspolitiets Nationale IT-efterforskningssektion (NITES). Alligevel medgiver efterforskningslederen, at Se og Hør-sagen har sine vanskeligheder.

- Alle sager har deres forskellige vanskeligheder. Den her har en masse it-udfordringer og kompleksiteter, som kræver dygtige folk, og det har vi, siger Bent Isager-Nielsen.