Taimullah Abu Laban, der er søn af den afdøde og kontroversielle imam Ahmad Abu Laban er nu blevet dansk statsborger. Taimullah Abu Laban er ifølge eb.dk nemlig den samme som Tym Allah Abu-Laban, der står på listen om indfødsretsmeddelese, fremsat af justitsminister Morten Bødskov 19. april. 

Navnet Tym Allah Abu-Laban optræder dermed også på Dansk Folkepartis omstridte annonce, der blev bragt forleden i flere dagblade. Med titlen ' En på listen er til fare for dansk sikkerhed....nu bliver han dansker' bragte partiet listen over de knapt 700 navne, der alle stod til at få dansk statsborgerskab.  

Den unge Taimullah Abu Laban er frontfigur i bevægelsen Hizb Ut-Tahrir og allerede tilbage i 2011 beskrev BT, hvordan den Abu Laban junior gav udtryk for ekstreme synspunkter rettet mod jøder og Israel, som han blandt andet har kaldt en torturstat og en menneskefjendsk kujonstat.

Han har tidligere opfordret til at dræbe jøder, fordi de angiveligt forstår ‘kun sværdet’ og mener, at muslimernes fjender, som han betegner som USA, England og Rusland, skal besejres. I en tale med titlen 'Gaza befries', der tidligere var at finde på Hizb Ut-Tahrirs hjemmeside, skrev Taimullah Abu Laban:

- Der kan ikke være fred i Palæstina, før jødestaten bliver udslettet. Så længe denne illegitime og beskidte terrorstat eksisterer, så kan der ikke være fred.

For den nu afdøde imam Ahmad Abu Laban blev sønnens tilknytning til Hizb Ut-Tahrir for meget.

- Jeg synes, min søn bevæger sig i en forkert retning. Han har en ting til fælles med Hizb-ut-Tahrir, og det er uhøflighed og dumhed, sagde Abu Laban i 2010 til Politiken, efter sønnen skulle tale ved et Hizb-ut-Tahrir-møde.

Bt.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Taimullah Abu Laban.

Andre læser også