Der var engang, hvor bygningerne var centrum for Danmarks Radios produktioner og lagde have til Bamses Billedbog, men i fremtiden skal en del af TV-Byen (2860 Søborg) huse nordens største privathospital. Aleris-Hamlet Hospitaler har nemlig købt en del af de gamle mediebygninger, og Nis Alstrup, adm. direktør for foretagendet, er begejstret for sit køb, som skal give hospitalet stordriftsfordele.

– Vi ser meget frem til at drive det, der bliver nordens største privatejede hospital med 10.000 operationer om året. Vi er i et presset marked. Det er ingen hemmelighed, at der er en overkapacitet på privathospitalsmarkedet, og hvis vi samler alle aktiviteter og specialer i Storkøbenhavn ét sted, kan vi opnå betydelige effektiviseringer og omkostningsreduktioner, siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Med etableringen af det nye privatejede superhospital kan Aleris-Hamlets 431 ansatte se frem til 9.000 nyrenoverede kvadratmeter i Søborg. Samtidig kan patienterne ifølge Nis Alstrup glæde sig over, at specialister og kompetencer samles et sted med døgnvagt året rundt.

- Det får den betydning for patienterne, at alle undersøgelser og behandlinger bliver samlet, så man ikke skal flytte rundt mellem to steder.

Det kommende hospital bliver blandt andet udstyret med nyt diagnostisk center med CT- og MR-scanning, ultralyd, røntgen og kikkertundersøgelser. Udgifterne til det ambitiøse projekt bliver hurtigt tjent ind igen, vurderer Nis Alstrup.

- Vi har investeret et lille tocifret millionbeløb i projektet, men vi forventer en tilsvarende besparelse årligt, hvor investeringsudgiften jo er en engangsinvestering.

Når valget faldt på TV-Byen skyldes det ifølge Nis Alstrup, at bygningen giver gode muligheder for en udvidelse af hospitalets aktiviteter.

Aleris-Hamlet Hospitaler har afdelinger i Esbjerg, Herning, Søborg, Aalborg og Aarhus og er Danmarks største privathospital.