Lyt til artiklen

Den radikale toppolitiker Manu Sareen bliver nu taget i at sige ét og gøre noget andet.

Selv om indiskfødte Manu Sareen i et interview har kaldt danskere, der fravælger skoler med mange tosprogede elever for hyklere, har han selv valgt en skole med få indvandrere til sine egne børn.

Et af hans egne børn går således på Skolen ved Sundet på Amager med blot godt fem procent tosprogede elever - mens der er over en trediedel elever med indvandrerbaggrund på flere naboskoler.

Tidligere har B.T. fortalt, at socialdemokraternes topfolk Mette Frederiksen og Helle Thorning-Schmidt har sat deres egne børn i privatskoler, mens de har skældt ud på, at andre velfungerende danskere vælger privatskoler.

Det får nu Venstre til at mene, at Manu Sareen har samme dobbeltmoral.

- Manu Sareen stiller sig sammen med Mette Frederiksen og Helle Thorning-Schmidt i flokken af politikere, som mener, der gælder andre forhold for dem end for almindelige danskere. Det kan man selvsagt ikke kalde for andet end hykleri, når man ser på, hvad Manu Sareen tidligere har sagt, siger gruppeformand Lars Dueholm fra Venstre i København.

Kan føre til social opsplitning


Ordet hykler bruger den københavnske politiker Manu Sareen nemlig selv.

- Danskerne vælger ikke 'de sorte skoler'. Det er jo hykleri, når man tænker på den velvilje over for integration, man ellers hører fra brede kredse. Og det kan få fatale konsekvenser i form af social opsplitning, hvis ikke alle indser, at integration består i at være sammen på kryds og tværs, sagde Manu Sareen til ugebrevet A4 i 2005.

Da han et par år efter flyttede til Amager, valgte han at få sin datter ind på Skolen ved Sundet - der både har den laveste indvandrerandel på Amager, og hvor eleverne får nogle af byens højeste karakterer. I dag har datteren skiftet skole - mens Manu Sareens søn nu går på skolen.

Har ikke skænket det en tanke


Skoleinspektør Niels Hannibal fortæller, at Manu Sareen ikke fik særbehandling, selv om han egentlig boede uden for skolens område.

- Skolen har ingen venteliste. Hvis forældre flytter til Amager umiddelbart inden eller efter en sommerferie, vil barnet kunne indskrives på skolen, såfremt der er plads. Men det er korrekt, at der er ganske mange forældre uden for skolens distrikt, der gerne vil have deres børn optaget på skolen, siger han.

Overfor B.T. afviser Manu Sareen, at han har skænket, hvor mange indvandrere der var på skolen, en tanke.

- Jeg anede det simpelthen ikke. Vi ringede rundt i en sommerferie, og de var de første, som tog telefonen og havde en plads. Man kan sige, at jeg er med til at få indvandrer-andelen op, siger han.