Trenden ‘Stick n Poke’, hvor unge prikker en nål med blæk ned i huden for at få en tatovering, kan ifølge overlæge være meget farlig.

Små hjerter eller smileyer på huden, der er udført med en nål og blæk fra en kuglepen trender i øjeblikket under begrebet ‘stick ‘n’ poke’. Det fremgår af flere Facebook-grupper, hvor især unge viser deres hjemmelavede ‘tatoveringer’ frem.

Flere unge, som metroxpress har været i kontakt med, der har fået lavet en ‘stick ‘n’ poke’, fortæller, at flere af deres venner også har fået lavet en.

Det kommer ikke bag på en adfærdsekspert i Center for Ungdomsstudier, at trenden udspiller sig blandt de unge.

Søren Østergaard, der er daglig leder af Center for Ungdomsstudier fortæller, at unge gerne vil udtrykke det unikke. Ligesom når unge laver huller i ørerne selv. Man vil vise, man kan udstå smerten, forklarer han.

Han tilføjer, at man kan sammenligne de hjemmelavede tatoveringer med overgangsritualer i andre kulturer.

Jørgen Serup der er overlæge på Bispebjerg Hospitals klinik der blandt andet fjerner tatoveringer, advarer kraftigt mod denne trend, som han ikke kender omfanget på.

»Der er et meget stort mørketal. Men det foregår i unge kulturer. Der er en væsentlig risiko ved at lave tatoveringer selv med en kuglepen. Det svarer til at køre over for rødt lys med hænderne for øjnene,« siger han til metroxpress.

Jørgen Serup nævner, at der kan gå infektion i en ‘stick ‘n’ poke’, hvilket kan have konsekvenser som bylder og blodforgiftning. Sidstnævnte kan i værste tilfælde være livstruende.

Hvis man har en ‘stick ‘n’ poke’, der er gået betændelse i, råder Jørgen Serup til, at man søger lægehjælp til penicillinbehandling.