Lyt til artiklen

Debattører og meningsdannere, som mener, at Danmark bør tage imod flere flygtninge og indvandrere, undgår i vidt omfang selv indvandrerne ved at bo i etnisk danske områder.

Det kan BT i dag fortælle.

Persongalleriet – som BT har valgt at kalde multikulturalisterne – er desuden typisk stærkt kritiske over for Dansk Folkeparti og ‘tonen i indvandrerdebatten’ ligesom de på hver sin måde langer ud efter højrefløjens ‘strammerkurs’, der i øjeblikket er personificeret ved integrationsminister Inger Støjberg (V).

Multikulturalisterne tæller blandt andet David Trads, Georg Metz, Stine Bosse og forfatteren Carsten Jensen samt chefredaktør på Politiken Bo Lidegaard.

BT har kortlagt, hvor multikulturalisterne bor, og mønstret er klart:

Undgår muslimer

Multikulturalisterne foretrækker etnisk danske områder. Dermed fravælger de selv at bo i områder med eksempelvis mange muslimske indvandrere.

BTs kortlægning viser, at storby-multikulturalisterne i København holder sig til Frederiksberg og Østerbro som sammen med København K er de områder i København, der har den laveste andel af indvandrere med ikke-vestlig baggrund.

Til gengæld holder multikulturalisterne sig langt væk fra de områder på Nørrebro, i Nordvest-kvarteret og på Amager, hvor de muslimske indvandrere er tydelige i gadebilledet.

Den indvandrerkritiske historiker Mikael Jalving mener, at ‘det er hyklerisk’.

»De udsætter ikke sig selv for den praksis, som de forskønner med deres ord. De lever i et glasslot, og de burde have selverkendelse til også at sige, at deres viden om den sociale virkelighed er ret begrænset,« siger han.

BTs kortlægning viser også, at multikulturalisterne bosætter sig uden for København. Forstads-multikulturalisterne tæller blandt andet chefredaktør på Politiken Bo Lidegaard og Røde Kors’ generalsekretær Anders Ladekarl.

Au pair-piger

Her er Klampenborg og Hellerup foretrukne byer, hvor det stort set kun er au pair-pigerne fra Filippinerne, der giver området kulør. Til gengæld er de mere indvandrer-tunge vestegnskommuner valgt fra af multikulturalisterne.

To andre multikulturalister, erhvervskvinden Stine Bosse og journalisten Georg Metz, bor på landet i Grib-skov Kommune. Ifølge Danmarks Statistik er Gribskov Kommune den kommune i Region Hovedstaden – lige bortset fra Bornholm – der har færrest indvandrere.

Klik på billedet og se, hvor de kendte debattører og meningsdannere bor

Klik på billedet for at se grafikken i stor størrelse
Klik på billedet for at se grafikken i stor størrelse
Vis mere