En ny app fra Nets, der skal få danskerne til at droppe det fysiske dankort og bruge det via mobilen, har nu fået vendt tommelfingeren nedad af Danske Bank.

Det bekræfter Danske Bank over for TV 2 Business.

»Efter et langt forhandlingsforløb er Danske Bank endt med at meddele Nets, at det kommende mobile dankort ikke passer ind i MobilePay appen. Banken vurderer, at en accept af det mobile dankort vil komplicere mange brugeres oplevelse ved at bruge MobilePay og begrænse løsningens innovation og udvikling, siger chefen for Danske Banks Personal Banking,« siger Jesper Nielsen, til TV2 Business.

Det mobile dankort skulle have været en del af den populære app MobilePay, hvor man nemt og hurtigt kan overføre pengebeløb via telefonen.

Nets bekræfter over for Børsen, at samarbejdet med Danske Bank er afbrudt, fordi man ikke kunne blive enige om brugeroplevelsen.

»Vi kan bekræfte, at vi ikke aktuelt forhandler med Danske Bank. Vi har ikke kunnet blive enige om en brugeroplevelse, som er der, vi gerne vil være,« siger Jeppe Juul-Andersen, vicedirektør og ansvarlig for dankort hos Nets.

Nets vil derfor lancere en konkurrerende app til den ellers så populære app fra Danske Bank, og dermed går de 'i direkte konkurrence med de banker, der udsteder dankort,' mener Danske Bank.

3,3 millioner bruger MobilePay, og banken oplyser, at de stadig bakker op om det fysiske dankort.

Der er dog ifølge Danske Bank andre løsninger på vej i betalingsappen - blandt andet at brugerne ikke behøver at hive telefonen op ad lommen og logge ind i appen for at betale for indkøb på få hundrede kroner.