Situationen med både verdens bedste kok og verdens bedste restaurant skal udnyttes, mener Claus Meyer.

Det gælder om at brande Danmark som verdens bedste gastronomiske oplevelse. Danmark har en unik mulighed som indehaver af verdens bedste kok og verdens bedste restaurant, Noma i København, mener gastronomisk iværksætter Claus Meyer.

- Jeg tror, at det vil føre til flere turister af den slags, som bruger penge og som satser på kvalitet. Og som er med til at understøtte en bevægelse af vores madkultur i den gode retning, påpeger Claus Meyer, som er medejer af Noma.

Danske Rasmus Kofoed vandt onsdag aften VM i kokkekunst, Bocuse d'Or, i Lyon i Frankrig. Smagsdommerne måtte overgive sig til Rasmus Kofoeds Biodynamiske rødbeder og syltede Karl Johan-svampe.

- Det er et sandt uland, som har verdens bedste restaurant og nu verdens bedste kok. Det må svare til, hvis Yemen samme år vandt Wimbledon og VM i fodbold. Det er vanvittigt flot, jubler Claus Meyer.

Sidste år blev restaurant Noma kåret som verdens bedste restaurant af Restaurant Magazine i London. Siden er bookingerne væltet ind fra hele verden. Hver måned forsøger 100.000 gæster at få bord på restauranten.

- Over halvdelen af gæsterne er internationale. Der er folk, som er kommet 5-6 gange fra USA for at spise på restauranten og registrere den seneste udvikling i stilen. Der kommer folk fra hele verden, siger Claus Meyer.

Han forestiller sig, at den hurtigt voksende gastro-turisme også kan bruges af det danske landbrug til at promovere gode danske råvarer, som ligger langt fra buræg og masseproduceret bulkvarer.

- Der er jo ingen, der tror på, at Danmarks fremtid ligger i at lave discount-fødevarer i konkurrence med lavtlønslande. Nu har vi en enestående mulighed for at træffe nogle politiske og erhvervsstrategiske valg som udnytter den store energi, siger Claus Meyer.

/ritzau/