Lyt til artiklen

Har du oplevet en lignende episode, eller ved du noget om ’Hestestalden’ på Vesterbro? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Tirsdag kom det frem, at to-årige Sebastian mandag eftermiddag havde siddet alene i en skov i mere end to timer, fordi han var blevet glemt af sin børnehave Hestestalden. BT kan nu afsløre, at det ikke er første gang, en sådan fejl er sket i børnehaven.

Mandagens episode skete nemlig på trods af, at børnehaven sidste år lavede en lignende fejl, som gav anledning til skærpelser af procedurerne for optælling af børnene.

En fejl som den, der skete med Sebastian i mandags, skal og må ikke ske. Det var også den besked, som forældrene i børnehaven fik, da der i september sidste år også blev glemt et barn.

Reglerne skulle skærpes

Dengang modtog forældrene fra børnehaven en mail, som BT har fået indsigt i. I mailen er beskrevet et forløb, hvor en dreng var blevet glemt i bussen ved ankomst til Hestestalden på Vesterbro i København.

Den lille dreng lå og sov i bussen, som var kørt fra børnehaven efter at have afleveret børn og pædagoger. Først da faderen til drengen henvendte sig til pædagogerne, blev det opdaget, at hans søn manglede. Herefter måtte han tage en taxa ud for at hente sin søn, som stadig lå og sov, da han kom frem.

I sidste års mail til forældrene lød det, at man ville 'præcisere procedurerne over for alle medarbejdere, særligt i forhold til »hvordan en bus tjekkes«'.

Men mandag gik det altså galt igen for børnehaven, der er en såkaldt udflytterbørnehave, som foruden huset på Vesterbro også har et hus (Galoppen) i en skov ved Ishøj lidt uden for byen.

'Der bør rulle nogle hoveder'

Det var her, at to-årige Sebastian blev glemt, fordi der skete en fejl i de netop skærpede procedurer for optælling af børnene i forbindelse med turene til og fra Galoppen i Ishøj.

Da børnene skulle hjem fra Ishøj, blev de talt, inden de gik inden i bussen, men af uvisse årsager kom Sebastian, der er ny i børnehaven, ikke med ind.

Udflytterbørnehaven Galoppen i Ishøj, hvor to-årige Sebastian mandag blev glemt af pædagogerne.
Udflytterbørnehaven Galoppen i Ishøj, hvor to-årige Sebastian mandag blev glemt af pædagogerne. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

I og med at børnene ikke blev talt inde i bussen, var der altså ikke nogen, der lagde mærke til, at der manglede et barn. Og af en ukendt årsag blev Sebastian heller ikke krydset af ved hjemkosten til børnehaven på Vesterbro. Da han havde siddet alene i mere end to timer, blev han fundet af politiet, hvorefter hans far kom og hentede ham.

Sebastians, der er to år og 11 måneder gammel, startede i børnehaven i oktober, men efter mandagens episode har hans forældre at ham ud af institutionen, og efter en fridag tirsdag startede han i sin nye børnehave onsdag.

Da BT over for Sebastians far, Peter Kjær, efterfølgende præsenterer episoden fra september sidste år, kan han dårligt tro sine egne ører.

»Nej, hvor er det chokerende. Det er jo rystende, at der ikke er blevet strammet op på tingene. Der bør ryge nogle hoveder her. Alene på baggrund af det, vi har oplevet. Og så at det er sket før. Hold nu op. Jeg er målløs,« lyder det fra faderen.

Kommunen lægger sig fladt ned

Københavns Kommune bekræfter i en mail til BT, at hændelsen i september 2015 fandt sted. Kate Obeid, der er områdechef i Børne- og Ungdomsforvaltningen i København, forklarer, at sidste års skærpelser tydeligvis ikke er blevet overholdt.

'Vi tager både den ulykkelige hændelse i mandags og den lignende hændelse fra september 2015 meget alvorligt, og det er dybt beklageligt, at de skærpede procedurer, som blev indført i september 2015, åbenlyst ikke blev overholdt i mandags.'

Har du oplevet en lignende episode, eller ved du noget om ’Hestestalden’ på Vesterbro? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Som det også var tilfældet sidste år, bliver procedurerne skærpet. Kate Obeid forsikrer om, at det allerede er sket fra tirsdag morgen.

'Dette har været helt afgørende at få gjort hurtigt i arbejdet med at genoprette forældrenes tillid til os. Ingen medarbejdere er i tvivl om, at det vil få alvorlige konsekvenser, hvis procedurerne ikke overholdes,' lyder det fra Kate Obeid.

Herudover forklarer hun, at der helt uafhængigt af de uheldige episoder vil blive ansat en ny leder i børnehaven den 1. januar.

'Hestestalden får 1. januar via en sammenlægning ny leder, og en af de vigtigste opgaver for hende bliver at få gennemgået og skærpet alle institutionens procedurer og retningslinjer.'

Mandagens episode med to-årige Sebastian skete mindre end en uge efter, at en to-årig dreng blev glemt og låst inde i et skur i en daginstitutionen Lodbjerggård i Strøby, da han sov middagslur. Drengen lå i en barnevogn i skuret i fem timer, før hans mor fandt ham. Personalet havde ikke opdaget, at drengen var væk.

BT har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Københavns Børne- og Ungdomsborgmester, Pia Allerslev (V).

Har du oplevet en lignende episode, eller ved du noget om ’Hestestalden’ på Vesterbro? Så hører BT meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.