Morten Storms beskrivelse, af hvordan han og PET arbejdede sammen med CIA om at opspore al-Qaeda-lederen Anwar al-Awlaki, bekræftes nu af tidligere medlem af den britiske militærenhed Royal Marines, skriver Jyllands-Posten.

Indtil nu har PET ikke villet oplyse, om Morten Storm var agent for efterretningstjenesten. men Toby Cowern fortæller, at han har mødtes med Storms to føringsofficerer i PET, der gik under navnene »Klang« og »Ode« og Morten Storm selv i Roskilde 27. april 2010. Storm havde foreslået PET, at den tidligere britiske militærmand skulle være hans makker i en plan om at trænge endnu dybere ind i islamistiske kredse i Europa og i de arabiske verden.

- Det var tydeligt, at PET-folkene og Morten Storm havde arbejdet sammen i mange år, og at PET betragtede Storm som en meget værdifuld og højtplaceret agent i opsporingen af al-Awlaki i Yemen, siger Toby Cowern til avisen.

Et samarbejde kom dog aldrig i stand, da den britiske efterretningstjeneste kort efter kontaktede Cowern og forlangte, at han skulle holde sig væk fra Storm og PET.

Cowern fortæller, at briterne ikke ville deltage i opsporingen af al-Awlaki, som amerikanerne ville likvidere.

Anwar al-Awlakiblev dræbt under et amerikansk droneangreb i september sidste år.

BNB