Fremover kan EuroPark ikke pålægge et gebyr på 100 kr. ved første rykkerskrivelse. Det besluttede Sø- og Handelsretten torsdag
Fremover kan EuroPark ikke pålægge et gebyr på 100 kr. ved første rykkerskrivelse. Det besluttede Sø- og Handelsretten torsdag Foto: Scanpix Danmark
Så er der godt nyt til alle jer bilister derude, der har fået tillagt en rykkerskrivelse på en eller flere af jeres parkeringsbøder. Torsdag underkendte Sø- og Handelsretten EuroParks gebyrpraksis ved rykkere. En sejr for forbrugernes retsstilling, mener FDM

Hidtil har det været sådan, at det private parkeringsselskab EuroPark kunne tillægge et rykkergebyr på 100 kr., selvom modtageren aldrig har set den oprindelige parkeringsbøde.

Allerede i 2010 fik FDM ved Højesteret medhold i, at Europark brugte ulovlige metoder. En ting, Som Sø- og Handelsretten altså stadfæstede torsdag, efter at forbrugerombudsmanden var gået ind i sagen.

- Vi er naturligvis tilfredse med Sø- og Handelsrettens afgørelse, der endnu engang understreger, at EuroParks fremgangsmåde har været ulovlig. Samtidig håber vi, at EuroPark nu vælger at opfylde både Højesterets og Sø- og Handelsrettens dom hurtigst muligt og får tilbagebetalt de ulovlige gebyrer, siger leder af FDMs juridiske rådgivning, Per Alkestrup.

En p-afgift anbragt under vinduesviskeren er altså ikke garanti for, at ejeren rent faktisk også ser den. Den kan enten blæse væk eller blive fjernet af andre.

- Højesterets dom fra 2010 var ganske klar, og allerede dengang ændrede de øvrige parkeringsselskaber praksis i forhold til rykkergebyrer med undtagelse af EuroPark. Derfor er vi også glade for, at forbrugerombudsmanden efterfølgende er gået ind i sagen og nu altså har fået medhold i Sø- og Handelsretten, siger Per Alkestrup.

Han fortæller, at de nu forventer, at EuroPark vil efterleve afgørelsen og tilbagebetale de ulovligt opkrævede gebyrer, ligesom de opfordrer FDMs medlemmer til at henvende sig til FDM, hvis det ikke sker.

Hvis du har brug for at få gebyret tilbage, kan du gå ind og hente en formular her
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.