De høje temperaturer har ramt Danmark, og det betyder, at grillen skal findes frem.

Nogle vil mene, at grillen er et fast element i madlavningen året rundt, men for de fleste af os er grillmad trods alt noget, der hovedsageligt hører sommeren til.

Når solen og de høje temperaturer så endelig viser sit glade sommeransigt, så er det til gengæld også bare om at komme i omdrejninger – man ved jo aldrig, hvornår det gode vejr igen er forduftet.

Men om du har det helt store Weber-kørekort, eller har specialiseret dig i brugen af engangs-grill fra Netto, så vil du nok unægteligt møde bump på vejen mod den perfekt grillede pølse.

Bare husk, du er ikke alene, for vi kender det alle sammen. Her giver vi dig 6 udfordringer, vi alle sammen møder, når grillsæsonen starter.


1. Hvordan tænder man overhovedet grillen?
Du har selvfølgelig tændt en grill før, selvfølgelig har du det, men efter en lang vinter i redskabsskuret er Weberen blevet en anelse støvet, og det samme er din hukommelse. Hvordan er det nu lige med briketter og grillstarter og timing?


2. Udsolgte kul – alle steder
Situationen gentager sig år efter år, som var det en tradition. Vejret bliver godt, og alle landets supermarkeder støvsuges for grillkul. Du overvejer i en kort, ultradesperat stund at afspadsere et par timer fra arbejde, så du kan være der, inden supermarkederne åbner og måske være heldig at tilegne dig en pose kul. Du vurderer dog, at det måske er at gå en lille smule for meget op i grillmad.

3. Den uperfekte grillpølse
En sommerklassiker. Det er ganske enkelt, hvad grillpølsen er. ”Vi smider da bare lige et par pølser på grillen,” er sætningen, der redder enhver aftensmadskrise sommeren igennem, men alligevel kan det være så umådeligt svært at ramme den helt perfekte pølse. Det burde ellers være så lige til, men det er det bare aldrig. Hvis pølsen ikke flækker på midten, så bliver den enten for sort eller for bleg. Heldigvis er der ikke noget, der er så grælt, at en ordentlig klat ketchup eller sennep ikke kan redde det.

4. Regnvejret, der lammer dig totalt
For en meget erfaren grillmester betyder en smule regn selvfølgelig ingenting, og Weberen har naturligvis låg. Men når du står der, iført alt dit bedste grilludstyr og med bøfferne klar, og himlen pludselig vælger at åbne sig, så føles det alligevel som noget af det mest uretfærdige, denne verden har budt dig. Der burde findes en universel regel imod regnvejr, når grillen er tændt.

5. Grill-afhængighed
I din entusiasme over, at du endelig kan grille, får du simpelthen lyst til at grille hele tiden, hver dag. Du køber de såkaldte ’grill-pakker’ på tilbud i supermarkedet, for du forudser en lang sommer, hvor du griller minimum syv gange om ugen. Når du skal planlægge måltider, er der faktisk kun et spørgsmål, der gælder; kan det grilles?

6. Den belærende grill-mester
Det er dig, der står for aftenens grill-måltid, og du synes egentlig selv, det går strygende. Bøfferne er, så vidt du kan se, ikke brændt på, majskolberne har en gylden farve, og du ved naturligvis godt, at brødet skal på som det allersidste. Alligevel er der altid den dér type i selskabet, som lige skal påpege, at vedkommende altså ved enormt meget om grill og faktisk kan grille nærmest alt. Som en høg overvåger han hver eneste pølse du vender, og du føler dig som en fem-årig hensat til forældrenes lærdom. »Gå nu væk, grill-robot,« tænker du, og som straf giver du ham den ene pølse, der er brændt på.