Magasinet Scanbike, der skrives og redigeres af Hells Angels, er et hit i Skandinavien.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Bladet er trykt på glittet papir af høj kvalitet og udkommer i et oplag på 20.000 eksemplarer. Nu forhandles magasinet i kiosker og på tankstationer i hele norden.

B.T. købte et eksemplar af magasinet for 69 kroner i 7-Eleven kiosk på hovedbanegården i København. På forsiden ligner Scanbike et almindeligt motorcykelmagasin, men inde i bladet kan man blandt andet læse en lang hyldest-reportage fra HA Oslo og Stavangers 15 års fødseldagsfest.

Bladet bringer også en lille fin artikel om en løsladelses-fest i Holstebro, der blev holdt da HA-rockeren ’Lange’ kom ud fra fængslet.

Scanbikes ansvarshavende redaktør er det mangeårige medlem af Hells Angels Helsingborg, Mikael Blomdahl, der tidligere har forsøgt at komme ind i den svenske rigsdag.

Bladet udgives af Kulørt Kultur der drives af tidligere Hells Angels-medlem Morten Dahl. I Danmark har morddømte Jørn ’Jønke’ Nielsen været tilknyttet som skribent og redaktør.

Tidligere politichef Per Larsen, der er banderådgiver i Københavns Kommune, mener at et blad som Scanbike er med til at tegne et alt for idyllisk billede af Hells Angels.

- Både et blad som Scanbike og bøger om diverse gentlemen fra Hells Angels er med til at glorificere rockermiljøet, og det kan godt være problematisk over for svage sjæle. Men da vi har et frit land med ytringsfrihed, er det op til folk selv at sortere i det, de læser, siger Per Larsen.

Ifølge Interpress, der distribuerer Scanbike i Danmark, bliver magasinet forhandlet i 7-Eleven, Shell og en lang række mindre kiosker og butikker landet over.

Indkøbschef i 7-Eleven, Morten Vedel, ser ikke noget problematisk i, at sælge rocker-magasinet på hovedbanegården.

- Vi har over 1.000 titler og det er vigtigt, at vi har de blade som kunderne efterspørger. Nogen efterspørger et fiskemagasin og andre efterspørger et motorcykelblad, siger Morten Vedel.

Og hvis kunderne efterspørger et rocker-magasin, så får de det? - Jeg vil mene, at vi betragter det som et motorcykelmagasin og ikke som et HA-medlemsblad. Jeg kender ikke indholdet af bladet, og det er noget, vi lige vil se på, for at finde ud af, om det er et blad, vi skal have. Men det er vigtigt for os at have bredden og det, kunderne efterspørger, siger Morten Vedel.

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Scanbikes danske redaktør, der bare kalder sig ’Gitte’ på magasinets hjemmeside.