Han spærrer øjnene op, når han ser Jonas Vingegaard.

For han er nemlig dybt, dybt imponeret over ham.

Den engelske cykellegende Mark Cavendish har i hvert fald svært ved at forstå, hvordan danskerens lille kropsbygning er i stand til at indeholde så stor en motor, at han kunne sætte alle konkurrenterne til vægs under sidste års Tour de France.

Det siger han i et interview med The Times.

Jonas Vingegaards fysik har fået Mark Cavendish til at spærre øjnene op.
Jonas Vingegaards fysik har fået Mark Cavendish til at spærre øjnene op. Foto: SARAH MEYSSONNIER
Vis mere

Her taler 37-årige Cavendish om Jonas Vingegaard som en rendyrket klatrer, men danskerens fysiske formåen ser ikke »helt normal ud« i en tid, hvor alle hold leder efter 'den næste Wout van Aert' – altså det belgiske cykelfænomen.

»Jeg har været i stand til at tilpasse mig sporten i mere end 15 år, men hvis ikke jeg kunne det, tror jeg ikke, jeg ville blive professionel nu. Det hele handler om tal. I min tid skulle du bare vinde noget som ungdomsrytter, så fik du en kontrakt. Nu handler det hele om fysisk potentiale, og ikke hvad du har vundet,« siger Mark Cavendish til mediet.

Efter et forfærdeligt år på cyklen er Mark Cavendish nu igen klar til at udbygge sin i forvejen imponerende sejrsliste, der tæller hele 161 sejre. Heraf 34 etapesejre i Tour de France.

26-årige Jonas Vingegaard vandt sidste års Tour efter tre uger med nærmest drabelige dueller med rivalen Tadej Pogacar.