Sulten udfordrer kunne ånde lettet op.

Læberne var tørret ind, og det var 36 timer siden, at 23-årige Spend Abazi senest havde fået noget at spise, da han i aftes præcis kl. 18 gik på vægten forud for aftenens kamp om Europamesterskabet i bantamvægt i Vejle-Centret.

»53,5 kilo til udfordrer Spend Abazi,« proklamerede stævnespeaker Mogens Nymann, da den 23-årige professionelle bokser kun iført underbukser gik på den afslørende vægt.

Det er et par gram under den tilladte vægt, og den unge bokser, der er født og levede sine første 12 år i det makedonsk-albanske område, kunne foruden tøjet iføre sig et gevaldigt smil, før han tog en stor tår af drikkeflasken.

»Jeg er meget sulten, så jeg glæder mig vildt til aftensmaden,« sagde Spend Abazi nogle minutter tidligere.

Han føler ikke, at han har pint sig ned i vægt, selv om hans normale vægt ligger mellem 57 og 58 kilo.

»Allerede for et par måneder siden fik jeg at vide, at jeg kunne få denne EM-chance, og derfor har jeg haft god tid til at tabe de overflødige kilo.

Jeg tager kampen, fordi det er en chance for at springe en hel masse gode navne over og slå mit navn fast på de forskellige ranglister, hvor min modstander russeren Alexander Yagupov er flot placeret.

Tager jeg hans titel, kan jeg bokse et par kampe i bantamvægt, men på et tidspunkt skal jeg selvfølgelig tilbage til min normale klasse fjervægt,« siger Spend Abazi.

Han glæder sig over, at der igen er ro i Tetovo i Makedonien, hvor en stor del af hans familie bor.

»Men krigen i det gamle Jugoslavien har desværre kostet vores familie et par kære medlemmer.

Det har bestemt ikke altid været sjovt at følge krigen herhjemme fra Danmark, hvor jeg kom til for 11 år siden,« siger Spend Abazi, der griner, når man roser hans dansk.

»Min søster og bror driller mig altid.

De taler rigtig rigsdansk - mit er mere københavnsk,« kommer det fra Abazi.

Tidligere på året skiftede Abazi fra Stald Vester til Stald Palle.

»Et fantastisk godt valg. Nu har jeg pludselig andre boksere at sparre med.

Før trænede jeg blot selv med min mangeårige træner Benny Jørgensen,« siger Spend Abazi.

Han synes det er morsomt, at aftenens russiske titelholder startede sin professionelle karriere i 1992, hvor Abazi selv startede som amatørbokser.

Yagupov bokser for tredje gang i Danmark.

De to første kampe har han begge tabt til Johnny Bredahl.