Hvorfor, hvorfor dit og hvorfor dat…Københavns Rådhus har sin helt egen ”Spørge Jørgen” i form af beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev (R). BT kan torsdag afsløre, at Allerslev på det nærmeste bombarderede  sine embedsmænd med spørgsmål, om stort og især småt i forbindelse med planlægningen af sin bryllupsreception på rådhuset i august.  I alt 84 gange skal medarbejderne tage stilling til spørgsmål om alt fra kagegafler til afspærring for turister ved det meget omtalte bryllup.

Det var selvfølgelig rettidigomhu, hvis Anna Mee Allerselv med sine mange spørgsmål forsøgte at mindske kommunens udgifter i forbindelse med sin private reception, men desværre tegner de mange mails med spørgsmål mere et billede af, at borgmesteren forsøger at få embedsmændene til at minimere prisen på den del af receptionen, hun selv skulle betale for.  Mens Allerslev som bekendt kvit og frit lånte rådhussalen skulle Allerslev nemlig selv betale for mad, drikke og serveringspersonale.

Det er ganske enkelt mangel på dømmekraft at presse ens medarbejdere til i så stort omfang at bruge deres arbejdstid på at hjælpe med ens private opgaver. Som en embedsmand svarer i en mail til Allerslev, så koster hver lille ændring i arrangementet flere mandetimer og dermed skattekroner.

Åbenbart er sagens alvor endelig gået op for Allerslev, der i går eftermiddag offentliggjorde, at hun betaler de 65.000 kr., rådhushallen koster at leje.  Bemærkelsesværdigt nok sker betalingen dagen efter, at BTs journalister har konfronteret hende med kritikken af de 84 spørgsmål.  Og nå ja, så vil Allerslev også pludselig betale for lejen af lokaler hos en håndværker, der ellers lod hende holde sin 30 års fødselsdagsfest uden beregning tilbage i 2014. Et håndværkerfirma Københavns Kommune i øvrigt er tætte samarbejdspartnere med.

Spørge Jørgen fik som bekendt smæk og lagt i seng uden pandekager. Det store spørgsmål er nu, om københavnerne straffer Spørge Anna , når de skal stemme den 21. november.  tnk