Dansk fodbold rummer flere eksempler på dårlige stimer, som den, AGF i øjeblikket sidder fast i.

Otte kampe i træk uden sejr. AGF er i store vanskeligheder, efter forårssæsonen har udviklet sig katastrofalt for aarhusianerne, som febrilsk kæmper for at få vendt skuden.

Superligaen rummer flere eksempler på rædselsstimer.

Hvem husker ikke Brøndbys voldsomme stime af udebanekampe uden sejr? Eller da Herfølge rykkede ud af Superligaen med et brag året efter klubbens sensationelle mesterskab?

Her er BTs bud på en top 10 over Superligaens værste skodstimer:

1. AGF: Otte..?

Den aarhusianske klub med kælenavnet galehuset lever op til navnet i denne sæson - nok lidt for godt til egen smag. I skrivende stund befinder klubben sig midt i en stime på otte nederlag i træk.

Selv om han med en femteplads i sæsonen 11/12 sikrede klubben dens bedste placering i mere end et årti, røg træner Peter Sørensen på porten efter én kamp i foråret. En kamp, der i øvrigt kastede et 1-1-resultat af sig mod FCK på hjemmebane.

Afløseren blev den 32-årige Jesper Fredberg, der lagde godt fra land med seks ud af de første ni mulige point, siden er det kun gået en vej. Ned. Med tre runder igen ligger AGF sidst efter en stime, der i den grad må kategoriseres som skod.

Otte nederlag i træk lyder den fortsat galopperende nedtur på. Det kræver en opsigtsvækkende slutspurt, hvis ikke landets næststørste by skal være væk fra Superligaen efter sommerpausen.

Det vil i så fald være tredje gang på otte år, at det sker. Rekorden for flest nederlag i træk indehaves af Lyngbys amatørmandskab, som i sæsonen 2001/02 tabte 12 kampe i træk.

2. Brøndby: Hjemme bedst...Ude knap så godt

På listens andenplads over skodstimer finder vi Brøndby. Udebanekompleks er overskriften. Storklubben lykkedes ikke med at vinde i 24 forsøg på udebane i træk - ja 24! - i perioden fra 23. april 2006 til 16. september 2007.

Tavlen blev vasket ren uge efter uge, men Brøndby kunne bare ikke vinde på udebane.

René Meulensteen indledte den uheldige stime, som først blev brudt, da brandslukker Tom Køhlert kom til. Stimen på 24 udebanekampe i træk uden sejr er all-time Superliga-rekord.

3. AGF: Ikke igen!

Også listens tredjepladsen går til klubben fra Fredensvang. 2009/10 endte med en tur ned i den næstbedste række for AGF.

De begyndte ellers sæsonen med et strejf af fortidens hæderkronede vingesus over sig. Status efter de første syv runder: AGF førte Superligaen. Men så ramlede korthuset i Aarhus.

Ud af de resterende 26 kampe blev det kun til fem sejre, og selvom AGF kan bryste sig af at være det hold i historien, der rykkede ned med flest point, var der en stime af dårlige resultater undervejs.

Seks kampe uden sejr lød den værste af sæsonens dårlige stimer - og der var nogle stykker.

4. Sønderjyske/Haderslev : Skal score mindst to mål for at vinde

Vi skal til Sønderjylland for at finde listens nummer fire. 35 kampe i træk fordelt over en periode fra 2001 til 2005 lykkedes det ikke at holde modstanderne fra at score.

Det er en rekord, som selv Lyngbys amatørhold i sæsonen 2001/02 ikke kan konkurrere med.

Siden er der løbet meget vand under broen i det sønderjyske, som nu er ved at etablere sig som en fast del af Superligaen.

5. AB: Tabt, tabt, tabt, etc.

T-T-T-T... Sådan kunne AB-spillerne skimte desperat ned over holdets resultatliste i efteråret 2003. Her måtte klubben fra Gladsaxe igennem en stime på hele 11 nederlag i træk, før der endelig kom point på tavlen.

Skodstimen kom akademikerne med landsholdsmålmand Stephan Andersen på mål sig aldrig over, og de grønne ugler sluttede sæsonen på en skuffende sidsteplads og en direkte nedrykning fra Superligaen.

Siden foråret 2004 har AB ikke været repræsenteret i landets bedste række. I 2003 blev det ligeledes til ni hjemmebanenederlag i træk.

6. AGF: Dyrt forår

Igen skal vi til Aarhus for at finde en skidt stime, ja. Denne gang befinder vi os i sæsonen 2005/06. AGF rykker i foråret ud af landets bedste række for første gang i 29 år.

Den klub med flest 1. divisions-/Superliga-kampe i historien glider ud af det fine selskab. Sæsonen blev starten på AGF som den elevator-klub, der siden med jævne mellemrum tager turen op og ned mellem Superligaen og den næstbedste række.

I løbet af rædselssæsonen går klubben igennem en stime på 11 kampe uden en sejr. Fra 20. til 31. spillerunde er AGF sejrsløs - sådan en stime overlever man ikke i en række med kun 12 hold.

7. Silkeborg: Åh nej, ikke endnu en hjemmekamp

Hjemme værst. Sådan har Silkeborgspillerne sikkert haft det i sæsonen 2006/07. Fra 22. juni 2006 og frem til 17. marts 2007 tabte Silkeborg hele ni kampe i træk på hjemmebane.

Det er sammen med ABs stime fra 2003 rekord. Forskellen er, at Silkeborg tabte ni i træk i samme sæson, mens AB fordelte det på to sæsoner.

Rekorden står stadig som den værste i Superligaens historie. Steven Lüstu, Peter Degn og Martin Ørnskov var blandt profilerne på holdet fra Søhøjlandet den sæson.

8. OB: Profilernes mareridt

Året er 1998, og den fynske klub oplever modvind af nedrykningsstyrke. Skodstimen lyder på fem nederlag i træk. Og dem var der desværre for fynboerne to af i sæsonen.

Det er måske ikke det værste, et hold kan gå igennem, men 1997/98-sæsonen var som helhed slem i Ådalen. Rigtig slem.

Morten Bisgaard, Michael Hansen, Stig Tøfting, Lars Høgh, Andrew Tembo, Mwape Miti, Michael Hemmingsen og nyindkøbte Erik Bo Andersen var bare nogle af profilerne på et storsatsende OB-hold i sommeren 1997. Nu skulle det være. Troede de.

Men den uomtvistelige sandhed for holdet lød i stedet for en topplacering på en tur ned i den daværende Faxe Kondi-division. En slem fynsk nedtur.

9. Ikast: Uskarpe midtjyder

Ikast FS spillede i foråret 1991 637 minutter eller knap syv kampe i træk uden at få bolden i nettet en eneste gang. Det er rekord i Superligaen, som nu har stået i mere end 23 år.

På holdet var den senere Brøndby-ankermand, Mogens Krogh, Jesper Thygesen og spydspids Ove Hansen. Ikast fusionerede senere med Herning Fremad og blev til den klub, der i dag kæmper med om guldet, FC Midtjylland.

AGF er i denne sæson i øvrigt havnet på 10. pladsen over flest minutter uden mål, da holdet tidligere på foråret var på græsset i 466 minutter uden mål.

10. Herfølge: Farvel til mestrene

Året efter, at dansk fodbold i foråret 2000 kunne kåre historiens mest sensationelle DM-vinder i en lille forstad til Køge, rykkede Herfølge ud af Superligaen med et brag.

Sæsonen begyndte skidt for mestrene, der havde EM-helten John Faxe Jensen i spidsen. Herfølge tabte fire ud af sæsonens første fem kampe, men så vendte det. Troede de.

For efter et par kampe med god pointhøst gik Herfølge i stå. Med ni kampe uden sejre endte mestrene i nedrykningssuppen, og her blev de, til festen var forbi.

I løbet af sæsonen gik den lille klub også igennem en periode på ti kampe uden sejr på udebane. 2000/01 var ikke mestrenes år i dansk fodbold.