Sølvmedaljen viste stabilitet, men René Holten Poulsen erkender, at kræfterne ikke rakte til mere lørdag.

Moskva. Den danske kajakroer René Holten Poulsen havde sat næsen op efter mere, da han lørdag tog sølvmedalje ved EM i 1000 meter enerkajak.

Danskeren tog godt nok medalje for niende EM i træk, men han følte sig træt og måtte se guldet gå til portugisiske Fernando Pimenta.

- Jeg havde ikke rigtig dagen i dag, og følte mig træt allerede i opvarmningen. Planen var egentlig, at jeg skulle gå hårdt ud og teste min form af, men jeg kom aldrig rigtig op i tempo og fandt aldrig rytmen, og frekvensen føltes for høj.

- Så der er lidt at arbejde med, men det gode ved at være træt er, at alle ens svagheder kommer frem, siger René Holten Poulsen i en pressemeddelelse.

Danskeren vandt også sølv ved EM i fjor i Racice, og han er trods alt tilfreds med igen at hente medalje ved EM.

- Jeg er fint tilfreds med stabiliteten i forhold til at gå på podiet selv på dage, hvor det ikke spiller. Pimenta viste i dag, som jeg har sagt de sidste par sæsoner, at han klart er blandt mine største konkurrenter til OL, siger René Holten Poulsen blandt andet.

Senere lørdagen var han atter i aktion i toerkajak sammen med Nils Boe, men duoen skuffede i 1000-meter-finalen, hvor det blev til en ottendeplads.

- K2'en fik vi slet ikke til at fungere i dag, så jeg håber på bedre resultater i finalerne i morgen, siger René Holten Poulsen.

Søndag gælder det EM-finalen på 500 meter for René Holten Poulsen.

/ritzau/