Jan Pytlick havde ikke nerver til at se straffekastene, der sendte OL-guldet i favnen på de danske spillere.

Landstræner Jan Pytlick var - meget naturligt - et stort smil efter den dramatiske finale, der gav OL-guldet til Fruelund & Co. Og det var så spændende, at han ikke havde modet til at følge den afsluttede straffekast-konkurrencen.

"eg så ingen af straffekastene. Det kunne jeg ikke holde ud, men da pigerne lå i en stor bunke, vidste jeg, at vi havde vundet," sagde han til DR Sporten umiddelbart efter kampen.

"Det er meget svært at sætte ord på. Jeg er fuldstændig færdig og meget, meget glad. Det var et drama at komme igen, og alle er helt oppe at køre. Når man er ude i to omkampe og en straffekast-konkurrence, er det marginalerne, der afgør kampene.

Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Den her finale går over i historien," sagde han - få minutter før DIF-formand og medlem af IOC, Kai Holm, kunne hænge de fortjente guldmedaljer over de danske håndbolddarlings.

Assistenttræner Kim Jensen så i modsætning til cheftræneren straffekastene, og han havde en god fornemmelse i maven, da det afsluttende kapitel blev skrevet i OL-finalen:

"Vi havde en fordel i straffekastkonkurrencen, da vore keepere er bedre til straffekast end Koreas. Det samme gælder vores skytter," sagde han.

"Det er fuldstændig vanvittig, det vi har gjort. Det betyder fantastisk meget. Vi har arbejdet mod den her guldmedalje i fire år," sagde Kim Jensen, der ikke ville sammenligne den med guldmedalje fra OL i Sydney eller OL i Atlanta for den sags skyld.