Ny stor-sponsor står bag ambitiøs satsning i den nordsjællandske klub, der vil udfordre de jyske klubbers dominans på herre-siden.

- Vi har en målsætning om, at Hørsholm skal vinde det danske mesterskab både i Dameligaen, som vi gjorde i foråret, og i Basketligaen for mændene. Men det kræver en god økonomi at nå det mål. Derfor har vi valgt at udskille de to hold i et selvstændigt selskab, som skal tiltrække sponsorer, siger Kåre Christensen som er formand for selskabet.

Det har selvfølgelig også den betydning, at hvis den økonomiske satsning mislykkes, trækker det ikke moderklubben med ned.

Foreløbig har man lavet en aftale med Finansgruppen, der bliver en af de to holds nye topsponsorer. Den tidligere landsholdsspiller Peter Damm er ansat som ny sportsdirektør, og han kommer fra en stilling som nordic chief controller hos IT-virksomheden SAP.

- På lidt længere sigt vil vi gerne ud og spille i Europa, og så er det min helt store ambition, at vi igen skal spille for en fyldt hal, siger Peter Damm.

De to elitehold har skiftet navn og hedder fremover Hørsholm 79'ers som en reference til året, hvor Hørsholm Basket Ball Klub blev stiftet.