Agassi servet ud af banen af australieren Mark Philippoussis.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>LONDON: Wimbledons tennis-kyndige publikum græder.

Efter et brag af en fjerderunde-kamp blev den finaleseedede veteran, André Agassi, i aftes servet ud af banen af Mark Philippoussis.

Den langlemmede australier, som blot er nummer 51 på verdensranglisten, leverede ikke færre end 46 serve-esser mod amerikanerens blot 10, og vandt 6-3, 2-6, 6-7, 6-3, 6-4.

Det tør nok siges, at tilskuerne fik noget for pengene. Det mere end tre timer lange, intense drama virkede dragende fra start til slut. Sjældent har en tenniskamp fået masserne til at sitre så meget på Wimbledons nyrenoverede Court One.

Kommer tilbage

»Naturligvis er jeg skuffet. Men bare rolig. Jeg er tilbage næste år. Sådan her skal min flirt med Wimbledon ikke slutte. Trods nederlaget kører livet videre. Nu vil jeg hjem til USA. Jeg glæder mig vildt meget til at se min lille søn igen,« sagde sympatiske André Agassi, der tog nederlaget pænt:

»Det var en glimrende kamp. Vi spillede begge godt. Men Marks server var bedre end mine. Det blev udslagsgivende.«

Australieren lagde på pressekonferencen efter kampen naturligvis ikke skjul på sin glæde.

»Jeg havde alt at vinde og intet at tabe i dag. Det var med denne indstilling, at jeg gik ind til kampen mod André. Han spillede godt. Men det blev afgørende for kampens udfald, at jeg i fjerde sæt - på et tidspunkt hvor jeg ellers var bagud 1-2 - brød hans allerførste serveparti. Herefter steg min selvtillid til nærmest uanede højder,« sagde Mark Philippoussis.

Copenhagen Opens direktør, Peter Bastiansen, er blandt de tennis-tilskuere, der begræder Agassis exit.

»Han er en glimrende ambassadør for vor sport. Vi vil komme til at savne ham, når han en dag beslutter sig for at lægge ketcheren på hylden.«

Roser Agassi

Peter Bastiansen, der i disse dage er i Wimbledon som TV2-kommentator, roser Agassi til skyerne.

»Han ofrer sig altid 110 procent. Og så kan man altid se på hans attitude, om han har vundet eller tabt. Det er lige stik modsat med for eksempel Lleyton Hewitt. Da han røg ud af Wimbledon allerede i første runde, var det umuligt at aflæse bare antydningen af skuffelse i hans ansigt. Set fra min synsvinkel er det ikke sådan, at man sælger varen i en sport, der aldrig har været så fattig på profiler, som tilfældet er i øjeblikket,« mener Peter Bastiansen, der ikke lægger skjul på sin begejstring over, at amerikaneren i en alder af 33 år er tilbage som etter på verdensranglisten:

»Jeg tror, at Agassis kone (Steffi Graf, red.) har haft positiv indflydelse på ham, siden de blev gift i 2001. Han træner seriøst, stiller kun op i specielt udvalgte turneringer og er stort set aldrig skadet, selv om hans spillestil er yderst krævende«.

Den tidligere spiller på Danmarks Davis Cup-landshold er således ikke bange for at karakterisere André Agassi som »tennissportens sidste dinosaur«, efter som den 33-årige amerikaners to år yngre landsmand, Pete Sampras, næppe nogensinde gør alvor af sin snak om comeback.

Peter Bastiansen har ret.

André Agassi har altid været leveringsdygtig i gode historier. Og tidligere på året - under Australian Open - præsenterede han én af de rigtigt gode:

Her lovede han højt og helligt, at han ville stille op i Wimbledons mixeddouble-række, hvis han vandt turneringen i Melbourne.

Førstepræmien kom i hus efter finalesejr over tyskeren Rainer Schüttler.

Men imidlertid blev Agassis kone, Steffi Graf, gravid. Og så måtte han trække sit løfte tilbage.

Kommer fra Iran

André Kirk Agassi blev født i Las Vegas for 33 år siden.

Men havde hans far efter sine deltagelser ved boksekonkurrencerne under OL i London '48 og Helsinki '52 ikke besluttet sig for at prøve prof-lykken i USA, var han måske endt som ayatollah!

Emmanuel Aghassian stammer nemlig fra Iran, men mødte en engelsktalende kvinde, hvorefter han besluttede sig for at slå sig ned midt inde i den amerikanske Nevada-ørken.

Lille André havde pga. sin multikulturelle baggrund svært ved at finde sine rødder.

I ren og skær frustration begyndte han både at ryge pot og drikke Jack Daniels-whisky. En skidt cocktail der kan slå benene væk under selv det største tennis-talent.

Men da han i midten af 1990erne - efter romancer med Wendy Stewart og Barbara Streisand - blev gift med Brooke Shields forventede alle, at det var slut med udskejelserne.

Faste holdepunkter

Ægteskabet gik dog skidt. En sikker førsteplads på verdensranglisten blev i løbet af et år forvandlet til en placering som nummer 140 efter et utal af nederlag. Og først da parret gik hver til sit, begyndte André Agassi atter at vinde tenniskampe.

André Agassi har brug for faste holdepunkter.

Han trives ikke, når der er problemer i privatlivet. For eksempel røg han ind i et hav af nederlag igen, da både moderen og søsteren begge blev ramt af brystkræft i 1999.

Ægteskabet med Steffi Graf ser imidlertid ud til at fungere.

Alene i år har André Agassi vundet fire af de ni turneringer, han foreløbig har valgt at spille.

Resultatet af gårsdagens kamp betyder, at useedede Mark Philippoussis lige pludselig er et godt bud på en kommende semifinalist.

Engelsk håb lever

Han bør således ikke få problemer med at besejre tyskeren Alexander Popp i onsdagens kvartfinale. Upåagtede Popp, der kun er nummer 92 på verdensranglisten, spillede sig overraskende videre i turneringen ved at besejre den tabende Copenhagen Open-vinder, Oliver Rochus, fra Belgien.

I øvrigt lever håbet om engelsk triumf stadig.

Umiddelbart før mørket i aftes umuliggjorde videre spil på det smukke tennisanlæg i den sydvestlige del af London, vandt Tim Henman til hjemmebane-publikummets store tilfredsstillelse 6-2, 6-7, 7-5, 6-3 over argentineren David Nalbandian, der sidste år nåede finalen.

»Jeg er meget, meget tilfreds. Publikum skabte en fantastisk atmosfære på Centre Court,« sagde Tim Henman.

Hans kvartfinale-modstander findes først i eftermiddag. Umiddelbart betragtet tegner det til at opgør mod franskmanden Sebastien Grosjean, der inden genoptagelsen fører 2-1 i sæt over den spanske French Open-vinder Juan Carlos Ferrero.