Det danske tøjfirma Hummel trækker følehornene tilbage, efter at Dansk Håndbold Forbund (DHF) i stærke vendinger har kritiseret den måde, firmaet har ført reklamekampagne på under håndbold-EM i Norge.

DHF er tilsyneladende voldsomt irriterede over Hummels mange kommercielle aktiviteter under EM i Norge. Men sko- og tøj-firmaet svarer igen, og kalder det "tarveligt", når DHF anklager dem for at bruge DRs velgørenhedsshow som skalkeskjul for kommercielle aktiviteter.

I en pressemeddelelse og et brev til Hummel, der blev sendt ud sent tirsdag aften, kritiserer DHF Hummel for at føre ”parasitvirksomhed” og snylte på det populære danske landshold, der har det konkurrerende tøjfirma Puma som sponsor.

- Vi tager skarp afstand fra den fremgangsmåde, som Hummel bruger, og det kan vi selvfølgelig ikke acceptere i forhold til vores sponsor. Jeg er ikke bekendt med fortilfælde, siger DHFs pressechef Finn Tage Jensen, og kritikken får nu Hummel til at trække en række aktiviteter tilbage.

- Vi har absolut ingen interesse i at støde nogen som helst. Vi har aldrig villet støde andre hovedsponsorer, for vi er jo selv sponsorer for Polen og Montenegro, og vi ville heller ikke bryde os om, hvis andre stødte os, siger Hummel-direktør Christian Stadil til bt.dk.

Hummel har gennem hele slutrunden været meget synlige i Norge, hvor det blandt andet har uddelt nøgleringe og masker, der ligner profiler som Lars Christiansen og norske Johnny Jensen, og i værtsbyerne har tøjfirmaet indgået samarbejdsaftaler med barer og caféer, ligesom Hummel på sin hjemmeside antyder, at det har forbindelse til Euro 2008.

- Vi vil nu undersøge nærmere, hvad det er, DHF kritiserer, og hvis det er problematisk, at vi for eksempel uddeler masker, så vil vi bestemt ikke gøre det, og vi er netop nu i gang med at fjerne signalet på vores hjemmeside, hvor vi i øvrigt helt bevidst havde valgt ikke at bruge det officielle loge og skrifttype, siger Christian Stadil.

Hummel har et lovligt skosponsorat med Lars Christiansen, Lasse Boesen, Joachim Boldsen og Kasper Søndergaard, og har i den forbindelse været til stedet på spillernes hotel for at få dem til at skrive autografer på nogle sko, der skal bortauktioneres i forbindelse med DRs store indsamlingsshow på lørdag.

Spillerne har nu fået forbud mod at have kontakt med Hummel under slutrunden, og DHF får ikke tårer i øjnene over, at spillernes medvirken har et humanitært formål.

- Hummel har forklaret sig med en rørende historie om, at det er, fordi de er med i et velgørenhedsshow på DR. Det er da okay, at de siger det udadtil, men det er ikke en forklaring, de kan bruge overfor os, at de ikke prøver at markedsføre sig selv, siger Finn Tage Jensen.

- At sige, at det er noget vi gør i forhold til noget kommercielt, er tarveligt. Det er helt oprigtigt ment i en god mening. Vi blev spurgt, om vi ville være med til at hjælpe, og jeg kan ikke forestille mig nogen god grund til at sige nej til at hjælpe nogen, der har det dårligere end os. Især ikke børn, siger Christian Stadil.