Det er vidunderligt med et varmt bad at vågne op på om morgenen. Mindre vidunderligt er det, når brusehovedet vedholdent spytter kalk og slam til alle sider, når slangen laver underlige knæk og rosetterne er på vej ud af væggen.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Alt det tyder på, at det er tid til en udskiftning. Følg nedenstående guide og du vil inden længe igen kunne nynne under bruseren.

Det skal du bruge: - Pak garn - Paksalve - Skiftenøgle eller fastnøgle (andet ødelægger chrom og glasur) - Lige eller excentrisk forskruningssæt - Vinkelforskruninger eller excentriske vinkelforskruninger - Blandingsbatteri - Rosetter - Slange - Brusehoved

1. Skal amaturet skiftes, så husk: LUK FOR VANDET! Bor du i lejlighed, så kontakt vicevært eller varmemester og bed ham/hende gøre det. Vær i det hele taget opmærksom på, at der er mange regler for, hvad man selv må på VVS- og el-området. Det hedder sig, at alt EFTER el-, vand- eller varmemåleren må man selv give sig i kast med, alt FØR måleren kræver en autoriseret håndværker. Tjek evt. www.bolius.dk/viden/fakta/love-og-regler

2. Blandingsbatterier findes i en standardstørrelse, med ca. 15,2 cm. mellem kuglehanerne - en størrelse, der har været brugt i de sidste 20 år. Har du brug for et blandingsbatteri i en anden størrelse, er det muligt at købe et ekstra stykke til påsætning. Ved køb af blandingsbatteri, følger alt til montering med i pakken. Slange og brusehoved skal købes ved siden af.

3. Start ud med at kontrollere om afstanden mellem 0,5" hullerne i væggen og afstanden mellem 0,75" omløberne på blandingsbatteriet er ens. Er afstanden den samme bruges et lige forskruningssæt til montering. Rosetten skrues på forskruningen.

4. Pak 0,5" gevindet med pakgarn og paksalve og skru forskruningerne i væggen. Tilpas afstanden og rosetterne skrues på. Monter så blandingsbatteriet på med en skiftenøgle.

5. Hvis afstanden mellem hullerne i væggen og afstanden mellem omløberne på blandingsbatteriet IKKE er ens, anvendes excentriske forskruninger. Pak 0,5" gevindet med pakgarn og paksalve, skru forskruningen i væggen og tilpas afstanden, skru rosetten på og til sidst blandingsbatteriet.

6. Sidder rørene udvendigt på væggen, bruges vinkelforskruninger. Passer afstanden ikke bruges excentriske vinkelforskruninger. TIPS: - Dyrere blandingsbatterier er ofte bedre. - Typiske brusehoveder har en eller tre funktioner. Husk at jo flere funktioner bruseren har, jo mere er der også, der kan gå i stykker.

Svar på dagens spørgsmål, 2. april, og vind et gavekort på 5.000 kr. til Silvan.

Hvem skal du kontakte for at lukke for vandet, hvis du bor i en lejlighed?

- Din nabo (sms SILVAN A til 1231) - Din vicevært (sms SILVAN B til 1231)