Storbritanniens tidligere premierminister Margaret Thatcher spionerede mod medlemmer af sin egen regering gennem det hemmelige amerikanske overvågningsnet"Echelon", rapporterer den amerikanske tv-station CBS.

I en udsendelse, der bliver offentliggjort søndag, rapporterer CBS-programmet"60 minutter", at Thatcher spionerede mod to af sine konservative ministre, som hun mente, var ved at komme ud af trit med hendes politik.

CBS citerer Mike Frost, der beskrives som en tidligere canadisk efterretningsofficer, der har arbejdet for Ecehelon, for at sige, at Thatcher havde gjort brug af Echelon-spionnettet, som det superhemmelige amerikanske Nationale Sikkerhedsagentur (NSA) står bag.

Demokratier har normalt love, der forbyder spionage mod deres egne borgere, men Echelon-medlemmer bruger ifølge Frost, der er trænet af NSA, tredjelande til at udføre arbejdet for dem.

Frost citeres i programmet for at sige, at Thatcher havde to ministre, som hun sagde,"var ved siden af".

"Min chef tog til McDonald House i London og opsnappede samtaler mellem de to ministre," siger Frost i tv-programmet.

Thatcher var britisk premierminister fra 1979-1990.

NSA kører Echelon sammen med efterretningstjenester fra Canada, Storbritannien, Australien og New Zealand. Nettet er angiveligt vendt mod fjendtlige regeringer, formodede terrorister og narkobagmænd.

/ritzau/AFP