Hvornår har du sidst fået tjekket dit syn? Det kan afsløre tegn på sygdomme.

Hvor ofte tænker du over din synssans? En undersøgelse som meningsmålingsinstituttet Epinion har lavet for Synoptik viser, at 52 procent af danskerne mener, at synet er den vigtigste sans. Alligevel får fire ud af ti ikke testet deres syn regelmæssigt

Bestil tid en synsprøve med sundhedstjek her – det er uforpligtende og koster 0 kroner
Synoptik kalder det Danmarks største synstest

»Der sker ofte det, at danskerne ikke bemærker, at deres syn er forværret eller forandret, fordi det sker gradvist. Derfor er det vigtigt at få foretaget en synsprøve regelmæssigt. Der findes desuden alvorlige øjensygdomme, der kun kan opdages, hvis man får tjekket øjnene, og hvor synet kun kan reddes, hvis man reagerer i tide,« siger Annette Slyngborg, der er leder af klinisk udvikling i Synoptik.

Mere end en klassisk synsprøve
Du forbinder måske en synsprøve med det klassiske tjek af, om du ser godt eller dårligt. Hos Synoptik bliver der tjekket for meget mere end det. Med det nyeste udstyr har optikeren mulighed for at opdage eventuelle tegn på forskellige øjensygdomme. Jo tidligere det opdages, desto større er chancen for at redde synet.

Der er seks trin i den opfattende synsprøve med sundhedstjek:

1. Information og samtykke.
2. Måling af øjets indre tryk.
3. Digitalt farvebillede af nethinden.
4. Samtale med en autoriseret optiker.
5. Gennemgang af resultaterne.
6. Styrkeprøve med testbrille.

Bestil tid en synsprøve med sundhedstjek her – det er uforpligtende og koster 0 kroner
Synoptik kalder det Danmarks største synstest

Dette indhold er produceret i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet med udarbejdelsen og publiceringen at gøre.

Andre læser også