Teleselskabet TeliaSonera fik ikke grønt lys i retten til et krav om 53 millioner kroner fra TDC. Man fik knap 11 - men skal betale 12 tilbage.

Teleselskabet TeliaSonera måtte fredag gå med stort set uforrettet sag, da Østre Landsret afgjorde en strid om betaling for transport af mobilsamtaler mellem TeliaSonera og konkurrenten TDC. På forhånd havde TeliaSonera krævet efterbetaling, der løb op i knap 53 millioner kroner. Selskabet endte med at få knap 11 millioner - men skal til gengæld betale 12 millioner kroner tilbage til TDC, der i en periode mente at have betalt for meget.

Dertil kommer, at Telia skal betale ca. 2,5 millioner kroner i sagsomkostninger til TDC og IT- og Telestyrelsen, der også blev inddraget i retssagen.

Striden om de mange millioner stammer tilbage fra 2002 og 2003 og vedrører egentlig selskabet Orange, som senere er blevet en del af Telia-koncernen. I forlængelse af tvister og uenighed om såkaldte maksimalpriser, som mobilselskaber skal betale for at føre telesamtalerne ind i et andet selskabs net, mente TeliaSonera, at TDC havde betalt for lidt gennem flere år. TDC fremsatte et modkrav på 12 millioner kroner, fordi selskabet mente at have betalt for meget i en periode.

/ritzau/