Telekoncernen TDC taber sag til Cybercity om forskelsbehandling i adgangen til TDCs net. Cybercity varsler erstatningssag mod TDC.

Telekoncernen TDC har groft diskrimineret sin største konkurrent på bredbåndsinternet, Cybercity, gennem en årrække. Det fremgår ifølge Berlingske Business' onlineudgave af en afgørelse fra IT- og Telestyrelsen torsdag. Ifølge afgørelsen har TDC behandlet Cybercity ringere end man skal ifølge loven.

Reglerne siger, at konkurrenter skal have lige adgang til TDCs fastnet. Men Cybercity er overbevist om, at TDC har givet sig selv og egne kunder bedre vilkår end Cybercitys kunder. I forbindelse med ansøgninger til TDC om adgang til bredbåndsydelser har Cybercity konstateret en forskel. Når selskabet har anmodet om såkaldt "rå kobber", som TDC ikke tjener meget på at sælge, har Cybercity fået afslag i to forskellige forsøg. Anmoder man i stedet om såkaldt bit stream access, der giver TDC en bedre indtjening, har Cybercity i en række tilfælde fået grønt lys af telegiganten.

- Denne sag understreger klart, hvorfor en streng kontrol med TDC fortsat er nødvendig. Var vi ikke selv blevet opmærksom på denne forskelsbehandling, kunne den givetvis have fortsat mange år endnu, siger Cybercity-chef Jesper Hansen til netavisen.

Han vil nu drøfte sagen med selskabets advokat og forventer et erstatningskrav på et betydeligt tocifret millionbeløb.

/ritzau/