Det svenske rederi Stena Line, der bl.a. sejler mellem Frederikshavn og Göteborg, og som har købt den svenske del af Scandlines' Helsingør-Helsingborg overfart, ventes at få et underskud på en milliard svenske kroner i år. Det er lidt mere end en fordobling af underskuddet i 1999.

Større nedgang i omsætningen efter bortfaldet af det toldfri salg end ventet og høje priser på brændstof er to af forklaringerne på det store underskud. Dertil kommer et svagt passagermarked på Stena Line's ruter fra England til kontinentet og til Irland, oplyser rederiet.

Moderselskabet Stena AB tilbyder at købe alle B-aktier i Stena Line AB for otte svenske kroner per aktie, og det tilbud fik tirsdag opbakning fra Stena Lines bestyrelse.

Bestyrelsen henviser i sin anbefaling til aktionærerne til Stena Lines anstrengte økonomi, resultatforventninger, betydelige kapitalbehov og manglende evne til at skaffe kontanter, som ikke skal bruges til tilbagebetaling af lån. En bedring af rederiets økonomi har lange udsigter - for 2001 forventer rederiet ikke afgørende bedre resultat end i år.

Stena AB har lagt købstilbud ind på Scandlines AG, der er ejet af den danske stat og de tyske statsbaner med halvdelen hver./ritzau/