Halvårsregnskabet for Øresundsbro Konsortiet bekræfter, at det går mere end skidt med at få gang i trafikken over Øresund. I 1. halvår lå trafikindtægterne 30 procent lavere end forventet, men betydeligt lavere renteudgifter til de samlede lån på i alt 19,5 milliarder kroner gør, at broen alligevel får et økonomisk resultat, der er bedre end forventet.

Indtægterne fra trafikken var i 1. halvår på 211 mio. kr., og det var 101 mio. kr. mindre end ventet ved årets begyndelse. Renteudgifter og andre finansielle omkostninger blev på 301 mio. kr. mod budgetteret 603 mio. kr.

Broen forventer fortsat lav vækst i trafikken, og da broens økonomi er meget følsom over for udsving i renten, laver konsortiet ved årsskiftet en ny beregning af tilbagebetalingstiden, der i dag er på 30 år.

Blandt forklaringerne på den svigtende trafik over broen er, at integrationen i Øresundsregionen er besværlig på grund af forskellige love og regler i Danmark og Sverige, at forbruget på begge sider falder, at kursen på den svenske krone er lav, og at benzinen er dyr.

/ritzau/