Det ligner en guldåre, der flyder fra de strejkeramte, offentlige sygehuse over i de private hospitalers venteværelser. Men succesen koster.

Men strømmen af patienter er så kraftig, at de private hospitaler har svært ved at overkomme det.

- Efter de første par uger, så er det for meget af det gode. Man kan ikke få folk til at arbejde over i ugevis. Jeg håber, at strejken bliver kortvarig, siger Nis Alstrup, som er formand for sammenslutningen af privathospitaler i Danmark til DR Nyheder/Penge.

Det er nemlig ikke lykkedes at hente arbejdskraft ind udefra, og derfor er bemandingen stort set den samme på landets privathospitaler som inden strejken. Og derfor bliver de samme sygeplejersker og læger nødt til at arbejde ekstra i weekender og efter fyraften. Det koster i tillæg og overarbejde, som gør strejken til en dårlig forretning.

På privathospitalet Hamlet, der er landets største, kan direktør Vinni Breuning notere sig en stigning på 50 procent i antallet af besøg ved konsultationsdisken. Hun siger:

- Det løber selvfølgelig rundt, men vi tjener mindre end normalt ved vores operationer og behandlinger. Jeg har intet ønske om, at strejken fortsætter, siger hun til DR Nyheder/Penge.

Behandlingsgarantien gælder stadig, og patienter opfordres blandt andet i Region Midtjylland til at søge over til private hospitaler for at få behandling. Men de mange ekstra patienter kan - ifølge formand Nis Alstrup - ødelægge privathospitalernes gode ry:

- Vi risikerer at komme i en situation, hvor vi også har kø. Det er ellers vores varemærke, at vi ikke har nogen ventetid, siger han til DR Nyheder/Penge.