Strejken for 13.000 pædagoger bliver ikke til noget i denne omgang. Forligmand på vej med mæglingsforslag, der nu skal til afstemning blandt Bupls medlemmer.

Der bliver ikke konflikt for cirka 13.000 pædagoger i denne omgang. Forligsmand Mette Christensen er klar med et mæglingsforslag som pædagogernes forbund Bupl og arbejdsgiverne i Kommunernes Landsforening (KL) har sagt ja til.

Forslaget skal nu til afstemning blandt Bupls cirka 60.000 medlemmer, og forligsmanden skal have resultatet 13. maj.

Aftalen koster 12,8 procent over de næste tre år, og Bupls formand Henning Pedersen er godt tilfreds.

- Det her betyder, at alle pædagoger stiger tre løntrin. En nyuddannet pædagog vil få 3000 mere om måneden. Forskellen på dette her, og KTO's forslag er, at vi her har rykket flere midler fra lokale lønstigninger over til samlede lønstigninger for alle grupper, siger Henning Pedersen.

KL's topforhandlinger og borgmester på Frederiksberg Mads Lebech (K) kalder forliget fornuftigt.

- Vi har måtte røre i den store løngryde, men det er lykkes. Jeg glæder mig over, at vi med aftalen har afværget en konflikt, der ville gå ud over rigtig mange børnefamilier, siger han.

Bupl sagde for halvanden måned siden nej til det forlig, som de øvrige organisationer i forhandlingsfællesskabet KTO indgik med arbejdsgiverne. Den aftale koster også 12,8 procent over de næste tre år.

/ritzau/