En gennemgang af bankregnskaber viser, at bankkrisen endnu ikke er kommet til Norden. Kun fire ud af 48 banker har fået et direkte negativt resultat.

Der er stadig ingen tegn på, at den nordiske banksektor rystes i sine grundvolde af den internationale finansielle krise. En gennemgang af bankernes halvårsresultater foretaget af Månedsbrevet Bankinfo viser, at kun fire ud af 48 regnskaber er direkte negative.

Bankerne har dog en række faldende resultater i 2. kvartal af 2008, men den væsentligste årsag hertil er, at kurstab på bankernes egne porteføljer af obligationer og aktier samt en begyndende stigning i afskrivninger på udlån og hensættelser, skriver Bankinfo.

En gennemgang af regnskaberne viser også, at der blandt de danske institutter kun er ni, der direkte nedjusterer forventningerne til resultatet for hele 2008.

De fire banker med negative resultater er, ifølge Bankinfo, Fiona Bank med fire millioner kroner, Hvidbjerg Bank med minus en million, Max Bank med et underskud før ekstraordinære hensættelser og skat på 24 millioner kroner samt Alm. Brand Bank med minus 220 millioner kroner.

/ritzau/