Lokale Pengeinstitutter afviser, at de små banker er i krise. Vi er lige så meget i live som Elvis er død, slog formanden fast på foreningens årsmøde.

De små banker og pengeinstitutter er lige så meget i live som Elvis er død. Og det trods international finanskrise, administrative byrder og nye EU-regler.

Sådan lød meldingen fra direktør Bent Naur, formand for Lokale Pengeinstitutter, da han indledte sin tale på foreningens årsmøde torsdag i Århus.

For selv om både forskere og analytikere den seneste uge har tegnet et billede af en verden, hvor de små banker vil falde på stribe som følge af den internationale finanskrise, så slog Bent Naur fast, at medlemmerne i høj grad er i live:

- Til alle disse sortseere har jeg kun en ting at sige - glem det. Inspireret af Mark Twain, som blev opsøgt af en journalist, der skulle skrive en artikel om, hvordan han var død i trange kår, så kan jeg kun sige "Rygterne om vores død er stærkt overdrevne". Vi er spillevende, sagde Bent Naur i sin tale på årsmødet.

/ritzau/