Udgifter til forsikring af hunden er en dyr affære, men det kan godt betale sig

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Det er med hunde som med biler. Før du fik den, havde du af og til 'råd til et stykke tekstil', som Marguerite Viby sang i revyvisen.

Sandheden er nemlig, at for både biler og hunde gælder, at udgifterne hurtigt hober sig op. Og der er noget, der hedder en lovpligtig ansvarsforsikring.

Hvis du samtidig har planer om at gå på hundeskole eller måske udstillinger med fido, kræver omgivelserne, at du hiver et par hundredekronesedler mere op af lommen og tegner en udvidet ansvarsforsikring. Og for at det ikke skal være løgn, skal du også tage stilling til, om du vil tegne en sygeforsikring til hunden.

Hundeforsikringer er overskuelige i forhold til mange andre forsikringer.

Der er ikke stor forskel på, hvad forsikringsselskaberne dækker. Forskellene ses på præmien og selvrisikoens størrelse.

Det er måske også årsagen til, at der kun har været 4 ankesager i 2004. Men ikke alle tilbyder kunderne sygeforsikring af hunden.

-Vi anbefaler folk, at de tegner en sygeforsikring til hunden. Hvis uheldet er ude, kan det blive en særdeles bekostelig affære ikke at være forsikret. Det er ikke lang tid siden, jeg var sammen med en dyrlæge, der fortalte, at de er ude for, at hundeejere er nødt til at sige nej til at få hunden behandlet, fordi de ikke har råd, fortæller Kirsten Skov Johansen, konsulent i Forsikringsoplysningen.

Omkring 1000 kroner
Sygeforsikringen koster i omkring 1000 kr. om året. Det lyder umiddelbart som en god investering, da en enkelt konsultation hos dyrlægen nu har sneget sig op over 400 kr. Problemet er bare, at sygeforsikringen har en selvrisiko, der betyder, at man aldrig vil få dækket en almindelig konsultation. Så hvorfor ikke spare pengene?

-Sygeforsikringen skal ses på samme måde som en brandforsikring. Den er rar at have, når uheldet er ude. Hvis hunden kommer op at slås og får bidskader, kan det hurtigt resultere i en regning på mellem 2.500 og 15.000 kr. Derfor anbefaler vi også, at man tegner en forsikring, fortæller veterinær sygeplejerske Aase Rohde, Københavns Dyrehospital.

Nødt til at aflive
De havde i 2004 9.000 hunde i konsultation. Aase Rohde bekræfter, at der er tilfælde, hvor hundeejere har været nødt til at aflive hunden, fordi en behandling blev for dyr. Men det er ikke det generelle billede.

-Hunden bliver hurtigt en del af familien, så når den bliver syg, ønsker man kun at hjælpe den til at blive rask. Uanset om det er et brækket ben, bidsår, leversygdomme, kræft eller maveinfektioner. Selvfølgelig skal man vurdere situationen, men hvis der er rimelige behandlingsudsigter, skal den da behandles, mener Aase Rohde.

Den vurdering tager de fleste, når de står i situationen, og derfor kan forsikringen betale sig.

Efter Dyrefondets mening er det direkte uforsvarligt at undlade at tegne sygeforsikring. Hvis man har råd til at holde hund, har man også råd og pligt til, at den bliver behandlet så godt som muligt i tilfælde af sygdom eller ulykke, lyder det på hjemmesiden.