Et medlem af det nationalistiske parti Ukip (United Kingdom Independence Party), Bill Etheridge, er kommet i vælten i de engelske medier, efter han i en tale for unge Ukip-medlemmer roste Hitler som 'en stærk offentlig taler, der har opnået store resultater'.

Han foreslog de unge, kommende politikere at aflure Hitlers evner på en talerstol: 

- Prøv at kigge tilbage på den mest enestående og stærke offentlige taler i historien nogensinde. Når Hitler holdt tale, var der stilhed. Han brugte minutter på bare at kigge på folk, han fikserede dem med sit blik, sagde Bill Etheridge. 

Bill Etherigde blev valgt ind i det engelske parlament i maj måned i år for partiet Ukip. Ukip er Danmarks svar på Dansk Folkeparti. Lederen af det engelske parti, Nigel Farage, holdt bl.a. tale i Danmark ved Dansk Folkepartis årsmøde i 2011.  Dansk Folkeparti og Ukip var før det seneste valg til EU-parlamentet i den samme gruppe, men DF er nu gået over i den konservative gruppe

Politikeren erklærede senere i talen til de omkring 40 unge tilhørere: 

- Jeg siger ikke, at I bør kopiere ham direkte, men tag små momenter og brug dem, sagde han. 

Efter Bill Etheridges hyldest til Hitler har flere medlemmer af det engelske parlament kritiseret Ukip. Blandt andet medlem af det engelske parti Labour, Mike Gapes:

Læs også: FBI-rapport giver nyt liv til historisk myte: Hitler og Eva Braun flygtede i ubåd

- Jeg troede ikke længere, at noget kunne overraske mig. Men dette viser med al tydelighed, at Farage er mislykkedes med at rydde op i sit parti. Det er ikke til at tro, at et medlem af det engelske parlament underviser unge kommende politikere i at tale som Hitler, siger Mike Gapes til den engelske avis Daily Mail. 

Etheridge afviser, at han har rost Hitler direkte: 

- Jeg anbefalede ikke Hitler eller andre. Jeg nævnte en lang række talere og de teknikker, de bruger. Herunder også Tony Blair (den engelske premierminister, red.).

Ukip har tidligere haft en række sager med uheldige racistiske kommentarer, skriver Daily Mail. Avisen har ikke kunnet få en kommentar fra Nigel Farage.