Næsten alle huse i et nordjysk ferieområde er ramt af orkanen. Værst gik det ud over Holgerog Lisbeths fritidshus

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Lisbeth og Holger Welling mangler tag over hovedet. Da orkanen rullede hen over Limfjorden, forsvandt størstedelen af deres sommerhus.

Nu ser det ud, som om der er sprunget en neutronbombe midt i ægteparrets lille perle ved fjorden.

Der er for alvor blevet højt til loftet - og først i går kunne det nordjyske ægtepar trænge ind i området og nødtørftigt begynde at tildække møblerne og redde, hvad reddes kunne.

»Vi er noget chokerede, og vi fældede da også en lille tåre, da vi så, hvor galt det var gået. Det er fandeme træls,« lyder det fra tømrermester Holger Welling.

Han og konen er dog langtfra de eneste, som er ramt i området ved Lendrup Strandpark uden for Ranum. Ud af 150 sommerhuse er de 130-140 blevet skadet, da vandet fra Limfjorden i weekenden skyllede op over diget og fossede ind i husene.

Værre end i 1981
Ifølge formanden for grundejerforeningen, John Jørgensen, ser det meget slemt ud for flere af husene.

»Det er værre end ved stormfloden i 1981,« siger han.

Sommerhusejerne er forundret over, at digerne, der blev etableret for 25 år siden, ikke kunne holde vandmasserne ude. Nu ved de ikke, hvordan de skal forhindre en ny katastrofe i området.

Når Limfjorden næste gang skvulper over som et badekar, er det sandsynligt, at det vil udløse en ny - og muligvis værre - oversvømmelse ved de skrøbelige diger.

Alligevel har Lisbeth og Holger Welling mod på at begynde genopbygningen af deres knuste hus. De venter kun spændt på, om forsikringen vil dække skaderne.

Fjord-udsigt
»Området herude har samme status som »Fedet« i Matador, altså et sted, hvor husene har været særdeles eftertragtede. Og vi er meget glade for vores beliggenhed med udsigt ud til fjorden.

Vi SKAL have det bygget op igen,« siger Holger Welling.

Indtil da kan de - foruden fjordudsigten - også nyde himmeludsigten, der blev fri, da vindstød af orkanstyrke løftede taget af huset.