Piratknappen om bord på Danica White virkede ikke. Kaptajn Niels Henze Nielsen kaster for første gang lys over, hvor og hvordan Danica White blev kapret.

Det danske fragtskib Danica White befandt sig cirka 210 sømil fra den somaliske kyst, da det den 1. juni blev kapret af somaliske pirater.

Det fortæller skibets kaptajn, Niels Henze Nielsen.

Dermed bliver der for første gang siden kapringen kastet lys over, hvor langt fra kysten det befandt sig, da det blev kapret.

- Jeg nåede at aktivere piratknappen - den har så åbenbart ikke virket. Det siger de i hvert fald i Søværnets Operative Kommando, der skulle have observeret alarmen, siger Niels Henze Nielsen til Ritzau.

Selv om besætningen skulle have observeret småbådene med piraterne, ville det ifølge kaptajnen være umuligt at sejle fra dem.

- Der var modstrøm og vi sejlede fem-seks knob, siger Niels Henze Nielsen. Et middel til at ryste piraterne af sig, er vandkanoner, der kan spule dem væk, men det havde Danica White ikke.

Dertil kommer, at Danica-skibene ikke er særligt høje, og derfor var det en smal sag for de 12-15 stærkt bevæbnede pirater at komme om bord.

/ritzau/