Trods FOA's resultat efter strejken anbefaler flere lokale BUPL-formænd stadig, at deres pædagogmedlemmer stemmer ja til mæglingsforslaget.

Pædagogerne skal fortsat sige ja. Flere lokale BUPL formænd ryster ikke på hænderne, efter at FOA og KL indgik forlig. Hovedparten af ja-sigerne anbefaler stadig deres medlemmer at stemme ja til mæglingsforslaget mellem BUPL og KL, selvom FOA fik noget ud af at strejke.

Sådan tegner billedet sig efter en rundringning til BUPL's lokale afdelinger.

Før forliget mellem FOA og KL opfordrede otte ud af 12 afdelinger deres medlemmer til at sætte kryds ved ja til mæglingsforslaget til de godt 38.000 pædagoger, som blandt andet indebærer 3-4000 kroner ekstra i lønposen om måneden.

Og de fem formænd, som Ritzau har talt med, holder fast i det råd, nemlig Storkøbenhavn, Midtsjælland, Nordsjælland, Fyn og Østjylland, som dog pointerer, at de ikke har set forligsteksten endnu.

- Jeg anbefaler fortsat medlemmerne at stemme ja. Vi har fået det bedst opnåelige resultat, men vi valgte bare en anden strategi, siger BUPL-formanden for Storkøbenhavn, Michael Egelund til Ritzau.

BUPL-afdelingerne i Hovedstaden, Midtvestjylland, Sydjylland og Århus opfordrer fortsat til et nej, fordi de finder lønrammen for lav.

/ritzau/