8 ud af 10 vil ikke kunne smage forskel på en to-kroners øl og en Carlsberg, mener en brygmester

En kølig dansk pils behøver ikke koste mere end en daler. Det er en tredjedel af, hvad en Carlsberg pilsner koster. Og de billige dråber er o.k., siger brygmester Anders Kissmeyer fra Nørrebros Bryghus.

B.T. bad bryggeren smage en Dansk pilsner til 1,95 kroner fra Fakta og en Carlsberg til seks kroner.»På en varm sommerdag, når man er færdig med at slå græs, vil man ikke kunne smage forskel,« siger Anders Kissmeyer, da han har smagt på de to øl og fortsætter:

»Den billige smager o.k., den er bare lidt kedelig.« Det er ret typisk for dansk pilsnerøl, at der sjældent er ret meget variation i smagen. Det er altså også tilfældet her.

»Dansk Pilsner er mindre bitter, den smager lidt mindre af humle, og den er ikke så aromatisk i forhold til Carlsberg. Den er lidt mere simpel,« forklarer brygmesteren, som indtil for tre år siden arbejdede for bryggeriet Carlsberg.

Han skyder på, at otte ud af 10 ikke ville smage forskellen på de to øl i en blindtest. Halvdelen ville nok vælge den billige, som den bedste. »Der er lidt mindre bitterhed i den billige, det vil nogle bedre kunne lide,« siger han og tilføjer, at han selv foretækker Carlsbergs mere bitre smag af de to.

Han forklarer, at når det kommer til lavprisøl, kan man aldrig være sikker på, at det smager ens hver gang. Der bruges ikke altid de samme råvarer, hvilket er en af grundene til, at det kan sælges så billigt.

Til daglig har brygmesteren - som også er kendt fra TV-programmet »Alt på spil« - med noget dyrere øldråber at gøre. lom@bt.dk