KØB PLUS!

Betalte for at slippe for kritisk journalist: Chokeret over DSB

I magasinet 21 Søndag kunne DR i går fortælle historien, om hvordan DSB gennem en stråmand hyrede en lidt for kritisk journalist til at beskæftige sig med alt andet end DSB selv.

Og det er chokerende, mener formanden for Danmarks Journalistforbund, Mogens Blicher Bjerregård:

- Det er uacceptabelt, at en virksomhed på en meget raffineret måde betaler sig fra at få sat en kritisk journalist ud af spillet, siger han til dr.dk.

DR afslørede søndag aften, hvordan et samarbejde mellem DSB og PR-bureauet Waterfront havde til formål at lukke en kritisk journalist ned.

- Det er rigtig godt, at der kommer sådan en afsløring, og jeg håber, at den kan være med til at afgøre, hvordan man skal arbejde i fremtiden, fortsætter Mogens Blicher Bjerregaard.

Magtfordrejning

Det er freelancejournalisten Lars Abild, der i en årrække har beskæftiget sig meget med sager om DSB, som det drejer sig om. I en mailkorrespondance, som DR angiveligt er i besiddelse af, afsløres en aftale mellem DSB og PR-bureauet Waterfront, der skulle holde journalist Lars Abild beskæftiget med alt andet end DSB.

Ifølge DR står der i en mail fra 2011 sendt af Waterfronts ejer til en underdirektør i DSB:

- Vi har i en årrække samarbejdet med Abild for at sikre, at han afstår fra at presse DSB i medierne.

I flere år har Lars Abild på den måde været ansat af Waterfront uden at vide, at det faktisk var DSB, der betalte hans løn. Lars Abilds tid er derfor brugt på ca. 30 timer om ugen som fast freelancejournalist at løse opgaver for Waterfront. Og ingen af opgaverne omhandlede DSB men derimod It-firmaer, havne og erhvervsorganisationer.

PR-branchen tager også afstand

Og også i PR-branchen tager man afstand fra det lyssky samarbejde mellem DSB og Waterfront.

- Et kommunikationsbureau, der som i denne her sag agerer som en slags stråmand, er slet ikke i overensstemmelse med de principper og regler, der gælder. Samtidig synes jeg, det er afgørende, at det kommer frem, at det her er decideret dårlig rådgivning. For det er dybt utroværdigt og enormt naivt at tro, at man kan købe sig til at få negativ fokus på en organisation til at gå væk, siger Morten Grøn, formand for Public Relations Branchen i Danmark, til dr.dk.

DR kunne i går foreligge detaljerne i den hemmelige aftale mellem DSB og PR-bureauet Waterfront for en chokeret Lars Abild.

- Jeg har ikke set magen til svinestreger. Det har jeg virkelig ikke. Det er jo et personangreb, der har stået på i adskillige år efterhånden, og man har gjort det bag min ryg. På den ene side har man kritiseret den journalistik, jeg har lavet, og på den anden side har man betalt penge bag min ryg for at få mig væk, siger Lars Abild i 21 Søndag.

En aktindsigt, som DR har søgt, viser at Waterfront har fået 5 millioner kroner af DSB i 2010 og 2011. Hvor mange af disse offentlige skattekroner, der er gået til at holde Lars Abild beskæftiget til anden side, vides dog ikke.

Hvad mener du?
Deltag i debatten herunder.

Din kommentar

Kommentarer

ibmadsen43@gmail.com

Skrevet af Ib Madsen, Tirsdag den 15. januar 2013, 19:06

jeg kan simpelthen ikke forstå det problem i beskriver ,det lyder som om Lars Abild er inhabild ,hvis han ikke har tid til at arbejde for pr.firmaet ,må han jo sige fra .i stedet for at udbrede alle mulige conspirationer,som vi skatteydere så bagefter skal betale sagførere for at udrede,de er de eneste der tjener på dënne sag!
Mvh
Ib

Stats ledelser der ibland DSB

Skrevet af Rene Frederiksen, Tirsdag den 15. januar 2013, 08:44

Hvor der optræder liste A folk i ledelsen,er = Et garantistempel for sikker fiasko,og fuldstændigt udueligt
Det tar sikkert mange år inden man får stækket vingerne på på liste A-Mafiaen,hvor alle er i lommen på alle,hvor personberigelse er i højsædet.
Nu har journalisten Lars Abildt blevet indviet lidt i hvad liste A-Mafiaen er for noget.Jeg mener,at Susse Wold og hendes mand også har været i nærkontakt med denne magtfulde mafia,afslørede hun kun lidt af i et meget åbenhjertigt interviue i DK4.Jeg selv har også selv fået af føle hvad liste A-mafian var,og os der har gravet lidt for dybt i dette emne,har de med alle midler søgt og "stække vingerne på" I mit tilfælde gik det som Lars Abildts sag- De blev afsløret !

Det er meningsløst i forhold til....

Skrevet af Jon, Mandag den 14. januar 2013, 20:36

Se billederne fra Kina..menneskeheden er hastigt ved at ødelægge jordkloden. Kina bliver altid fremhævet som det store mirakel med tårnhøje vækstrekorder hvert år, men prisen og de langsigtede konsekvenser er langt værre for det væksthelvede, som vi har sat igang men ikke længere kan styre eller stoppe. Nu er det Grønland som skal udpines af kinesiske minearbejdere for at tilfredstille vores uendelige grådighed efter naturressourcer. Næste gang bliver det vel Sydpolen. Ingen plet på jorden får lov til at henlægge uden at vi skal udnytte hver eneste cm2. Polerne smelter, Australien har hedebølge med temperaturer på over 50 grader..og vi får skybrud. Det hele går ad helvede til!!hvis vi ikke ændre levevis nu.

Fyr de ansvarlige

Skrevet af Peter, Mandag den 14. januar 2013, 18:53

I disse tider kunne man fyre de ansvarlige for fadæsen i DSB, og efterfølgende slå deres stillinger op som akutjob, da der da er noget akut galt i denne virksomhed, som ligeså godt kunne ledes af enhver med bare "lidt" moral. Nu ikke sniksnak, men handling.

Tak;
en skatteyder i dette land........

Jeg synes at Caroline Wozniaki er en dårlig tennisspiller

Skrevet af anton, Mandag den 14. januar 2013, 10:00

Og jeg tror helt sikkert hun kommer til at tabe en masse kampe i år

DSB har nu valgt også at være korrupt!

Skrevet af Michael Nielsen, Mandag den 14. januar 2013, 09:39

Hvorfor lykkes det aldrig, og jeg gentager, aldrig DSB at gøre noget som helst rigtigt?

Udover det fuldstændig uetiske ved den måde DSB har handlet i denne sag, er det krænkende at man bruger kundernes penge - i dette tilfælde 5 millioner kr. (!) - på det der i bund og grund er korruption.

Man kan meget let forestille sig, hvor godt 5 millioner kr. kunne gøre for de mange togpassagere, der hver dag lider under at skulle køre med DSB (lavere billetpriser, flere sæder, fri internet-adgang etc.). Men skatteyderpengene har altid hængt meget løst i DSB.