Efter melamin-skandalen i den kinesiske mejeriindustri vil Arla skyde flere penge i den fælles kinesisk-danske mælkepulverfabrik i byen Hohhot.

Efter mælkeskandalen i Kina, hvor der blev fundet melamin i mælkepulver til spædbørn, vil Arla Foods i samarbejde med sin kinesiske partner udvide aktiekapitalen i den fælles mælkepulverfabrik i Hohhot i Indre Mongoliet, oplyser kilder til Ritzau.

De to parter er indstillet på at styrke samarbejdet efter melamin-krisen. Det er nødvendigt at indskyde mere kapital trods krisen, der kulminerede midt i september, mener selskaberne.

Arla Foods kan i dag hverken af- eller bekræfte oplysningerne, men vil kommentere planerne i den kommende uge.

Selv om forbrugernes tillid til mælkepulver, som er særdeles udbredt i Kina, er dalet kraftigt og Arla forventer en stærkt reduceret produktion (kun 30 procent af det forventede) den kommende tid, så har både Arla og Kina-partneren - landets største mejeriselskab Mengnui - en tro på et styrket samarbejde.

Det kinesiske mejeri sidder på 51 procent af aktiekapitalen og Arla på 49 procent. Da selskabet blev stiftet i 2004 skød Arla 85 millioner kroner ind, mens 230 millioner kroner til mælkepulverfabrikken blev bankfinansieret.

/ritzau/