Af endnu ukendte årsager udbrød der sent i aftes brand i maskinrummet på den danske færge Princess of Scandinavia, der befandt sig i Nordsøen ud for Aberdeen i Skotland. Der var 13 danskere om bord.

Efter to timer lykkedes det færgens besætning at få slukket ilden ved hjælp af skibets egne brandslukningssystemer. Ingen af de 758 passagerer eller 126 besætningsmedlemmer kom til skade. Der er 13 danskere om bord på færgen, som ejes af Det Forenede Danske Dampskibsselskab, DFDS.

"Passagerne har reageret utrolig flot. Der var ingen panik. Tre passagerer fik mindre chok, men der var en læge om bord, som ydede hjælp," oplyser DFDS' talsmand, Leif Christian Mikkelsen, til Ritzau.

Klokken 10 minutter i tre natten til i dag kunne færgen med en motors kraft fortsætte mod Kristiansand i Norge, hvor den forventes at anløbe i aften.

"Årsagen til ulykken kendes endnu ikke, men mandskabet måtte bekæmpe ilden i flere omgange," oplyser Leif Christian Mikkelsen. Den brød først ud mellem færgens to hovedmotorer. Senere faldt der brændende materiale ned fra loftet, og til sidst var der ild i en skorsten.

/ritzau/