Swansea City tilføjede Manchester United sæsonens første nederlag, da waliserne for tredje gang i træk vandt 2-1 over De Røde Djævle.

Da Louis van Gaal i sin første kamp som manager for Manchester United stod over for Swansea City endte kampen til stor frustration for tilskuerne med en 2-1 sejr til de walisiske gæster.

Siden da har Manchester United besøgt Swansea to gange, og i begge tilfælde endte det med de samme cifre: 2-1 til Swansea.

Således også søndag eftermiddag, hvor Manchester United ellers kom foran efter fire minutters spil af anden halvleg.

Efter et kikset Swansea-frispark slog Manchester United kontra. Luke Shaw stormede ned ad venstrekanten og lagde bolden ind over til Wayne Rooney, som dog ikke nåede frem til den, I stedet endte kuglen ovre ved Juan Mata, og spanieren sendte den forbi Lukasz Fabianski i Swansea-målet.

Der var inden søndagens kamp endnu ikke scoret mod Manchester United, så umiddelbart så det sort ud for hjemmeholdet. Men de skulle endnu en gang vise sig som Louis van Gaals onde ånder.

12 minutter efter Matas mål var det Swanseas tur til at slå kontra. Ashley Williams sprintede afsted over 25 meter med bolden, inden han lagde den ud til Gylfi Sigurdsson i højresiden. Islændingen slog derefter et indlæg ind i strafefsparksfeltet, hvor Andre Ayew headede bolden i kassen. Det var ghaneserens tredje mål i denne sæson efter skiftet i sommerpausen fra Olympique Marseille.

Og fire minutter senere kom føringsmålet.

Denne gang var det Andre Ayew, som var i oplæggerens rolle. Han lagde bolden ud til Bafétimbi Gomis, som fra højre side af straffesparksfeltet med ydersiden sendte bolden forbi Manchester Uniteds argentinske målmand, Sergio Romero, der reagerede for sent på det ikke specielt hårde skud, og han må derfor siges at være fælt impliceret i målet.

Fejlen blev dyr, for Manchester United kunne ikke svare igen, og dermed sluttede dysten imellem de to klubber for tredje gang med 2-1 til Michael Laudrups tidligere klub.

Hans afløser som manager, Garry Monk, var i højt humør bagefter.

»Vi nyder det. I de første 20 minutter spillede {Manchester] United virkelig godt, men i anden halvleg spillede vi fantastisk, og vi var kliniske med afslutningerne, da det gjaldt,«

»Det er en stor skuffelse,« sagde Manchester Uniteds målscorer, Juan Mata, efter kampen ifølge BBC.

»Vi kom foran, og så smed vi det hele væk på fem minutter. Swansea ændrede system, og vi reagerede ikke på det. Vi har intet lært af kampene mod dem fra sidste sæson.«