Der er både flere og mere dygtige studerende, der har søgt ind på læreruddannelsen i år.

Det ville være synd at sige, at læreruddannelsen har haft et helt fortrinligt ry de seneste år.

Uddannelsen har hverken kunnet prale af specielt mange ansøgere, såvel som særlig høje karaktersnit hos de, der trods alt endte med at søge ind på studiet.

Men noget tyder på, at den udvikling er ved at vende, skriver Politiken fredag.

I hvert fald er antallet af personer, der har søgt ind på landets lærerseminarier seks procent højere end sidste år, og dertil kommer, at næsten ti procent af de nye studerende kommer med et karaktersnit, der lægger over ti. Det er dobbelt så mange som i 2012, skriver Politiken.

Den positive udvikling kommer ellers efter et par turbulente år i folkeskolen, hvor den omdiskuterede skolereform og lockouten har sat lærergerningen i et knap så attråværdigt lys.

Ifølge Jens Rasmussen, der er professor ved Danmarks Institut for Uddannelse og Pædagogik ved Aarhus Universitet, og som har forsket i læreruddannelsen, kan en af forklaringerne være, at man sidste år indførte et adgangskrav på karakteren syv for at komme ind på kvote 1.

»Det kan have en selvforstærkende effekt, at man nu skal have syv, og de svageste elever fra gymnasiet ikke optages. Derimod tiltrækker uddannelsen flere af de rigtig stærke elever. Uddannelsen har haft et ry for at være en taberuddannelse for dem, der ikke kan så meget. Nu tror jeg, at der er kommet et vendepunkt, som måske viser sig at være en mere varig udvikling«, siger han til Politiken.

I alt er der blevet optaget 2.372 nye lærerstuderende.