De fleste danske dyrlæger er kvinder og de er mere til kæledyr end grise og køer. Det betyder mangel på dyrlæger i staldene. Det skal ændres med nye adgangskrav

Der mangler dyrlæger til slagterier og stalde. Med andre ord mænd. 90 procent af de studerende er kvinder, og de vil helst arbejde med mindre husdyr som hunde og katte. Derfor ændrer dyrlægestudiet på kravene for at blive optaget.

Dekan for Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet, Per Holten-Andersen, afviser dog, at der er tale om kønskvotering.

- Vi benytter ikke kønskvotering, fordi det er et usagligt redskab. Med den nye optagelsesprocedurer sikrer vi blot, at de studerende på dyrlægeuddannelsen har en bredere profil, så efterspørgslen fra arbejdsmarkedet er dækket ind. Om det giver flere eller færre mænd er ikke det afgørende, siger Per Holten-Andersen til Ritzau.

Videnskabsministeriet har netop godkendt de nye procedurer for optagelse, der træder i kraft fra næste år. På den baggrund kan dyrlægestudiet optage halvdelen på kvote 2 fremfor de tidligere 15 procent.

/ritzau/