I mere end to år har Peter Madsen og Kristian von Bengtson arbejdet dagligt på at fremstille en rumraket. Nu er nedtællingen begyndt. Sidst på ugen skal raketten stå klar til at blive sejlet ud til affyringsrampen.

Det er de sidste småting, der skal ordnes, inden den ni meter høje raket kan stå klar sidst på ugen.

Om tre uger skal raketten stå på en platform øst for Bornholm, hvorfra den skal affyres.

I første omgang er det blot en dukke, der skal opleve at blive sendt op, men målet er på sigt at fremstille et bemandet rumfartøj.

NASA var for langsomme

38-årige Peter Madsen har fremstillet raketter af mindre formater, siden han var 16 år gammel. For nogle år siden byggede han også en ubåd, men drømmen om et fartøj over vandet brændte stadig.

- Jeg blev dødtræt af at vente på NASA. Jeg syntes ikke rigtig, der skete noget, og til sidst besluttede jeg mig for at begynde selv, siger han.

Hans arbejdsmakker Kristian von Bengtson er uddannet rumfartsarkitekt og har arbejdet for NASA. De to arbejder på raketten på fuld tid, og spændingen i projektet er det hele værd.

- Det er det vildeste, jeg har lavet, det er meget vildere end ubåden. Vi render konstant rundt med nerverne uden på tøjet, siger Peter Madsen.

De har ikke noget imod, at raketten tager det meste af deres tid. 

For nylig blev de to flittige raketmagere dog forsinket i deres arbejde, da deres ilttank til raketten forsvandt.

- Pludselig en morgen var den væk. Der var måske skrot for 400 kr., men for os var den ilttank 40.000 kr. værd, så jeg ville med glæde have givet tyven nogle hundrede kroner i stedet, siger Peter Madsen.

Men ilttanken dukkede aldrig op, så de to mænd måtte bygge en ny, der kan få fart på fartøjet, når det skal sendes af sted.

Håber på det bedste

Raketten kan nå op i 20 kilometers højde, men Peter Madsen og Kristian von Bengtson ved ikke, hvad udfaldet af deres arbejde bliver.

- Vi er forberedte på, at det værste kan ske. Vi kan dog love, at der ikke kommer nogen mennesker til skade, det er højst raketten, der bliver ødelagt, siger han.

Efter deres debut som raketopsendere er det målet at fremstille en endnu bedre raket til næste gang, der skal affyres.