KØB PLUS!

Truer med at fjerne cykling fra OL

Olympiske uden cykelsport. Det kan blive en nødvendighed, lyder den barske udmelding fra Richard Pound, der er medlem af Den Internationale Olympiske Komite (IOC).

Lance Armstrong og hans mulige bestikkelse af UCI under hans år som dopet cykelrytter kan være skyld i, at cyklingen nu ender som en paria udelukket fra OL.

Lance Armstrong fik mandag besøg af den kendte tv-vært Oprah Winfrey, hvor han, ud over at fortælle en sandhed eller to om sin fortid, skulle have fortalt, hvordan den internationale cykelunion, UCI, har dækket over positive dopingprøver gennem hans karriere. Sager, som han skulle være villig til at vidne imod, efter første del af udsendelsen er blevet vist natten til fredag dansk tid.

Såfremt det skulle være tilfældet, så er IOC tvunget til at reagere, siger Richard Pound, der udover at være medlem af den Internationale Olympiske Komité også er tidligere formand for det internationale antidopingagentur, WADA.

- Den eneste måde, vi kan få ryddet op, er ved at folk siger: Hey, vi er ikke længere med ved OL, som vi gerne vil. Lad os prøve at gøre os fortjent til at komme med igen, siger Richard Pound ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- IOC er nødt til at tage sig af, UCI er ikke kendt for at reagere stærkt i kampen mod doping, siger Pound med slet skjult foragt for UCIs manglende indsats mod doping.

Læs også: