KØB PLUS!

Efter 'Armstrong 2': Jævn UCI med jorden

Der skal drastiske skridt til efter en skuffende Lance Armstrong-indrømmelse. Det mener Peter Brüchmann.

Lance Armstrongs kamp mod tårerne var ikke nok til at gøre hans dopingerkendelser til andet end en gedigen skuffelse. Det mener Peter Brüchmann i sin blog på bt.dk efter nattens sidste del af Oprah Winfreys interview med den tidligere Tour-konge.

SE ARMSTRONG KRAKELERE OVER FOR OPRAH WINFREY HER

Peter Brüchmann ærgrer sig over, at det nu igen ser ud til at topledelsen i Den Internationale Cykel Union slipper uden tiltale. Fordi Lance Armstrong afviste at udlevere andet end den begrænsede udlevering, han gav af sig selv.

- Rigtigt mange artikler og flere bøger fortalte alt det, Armstrong nu har bekræftet. Endda med navngivne vidner. UCI gjorde intet igennem 13 lange år. Nu kan man så se Verbrüggen hovere over, at det hele – med UCI – bare var spekulationer. Hvor himmelråbende provokerende, arrogant og fuldstændig afmarcheret har et menneske lov at være i den verden?

- Måske er der nuancer, men i min verden er det her sort-hvidt og sandt: USADA og Travis Trygart har lavet et fantastisk stykke arbejde. UCI burde jævnes med jorden og bygges op forfra – og lad for min skyld gerne Travis Trygart få en central rolle, fastslår Peter Brüchmann efter nattens interview.

Selvom han tror, at Lance Armstrong viste ægte følelser, da han kæmpede mod tårerene i samtalen om hans løgnes effekt på sin 13-årige søn, Luke, er han ikke begejstret for effekten af faldet hos en af sportens største navne:

- Lance Armstrong bragte ikke cykelsporten så meget som en kort prolog fremad. Han fortalte om råddenskaben, uden at åbne for noget som helst essentielt. Hvor Tyler Hamilton angrede fuldt og helt og viste os såret, leverede Armstrong en iskold kalkuleret tilståelse, som var skræddersyet til at passe et eneste formål: Lance Armstrongs bedste.

- Vi så i Oprah del 2 for første gang noget, der lignede reel anger, da en nu nærmest troværdig Armstrong tvang sig selv til at reflektere over, hvad løgnen har gjort ved hans søn, hans tvillingedøtre, hans mor og hans nærmeste. Eller som da Oprah selv blev nødt til at levere moralen på hele historien med citatet fra Lances første kone: The truth will set you free – sandheden vil gøre dig fri.

LÆS HELE PETER BRÜCHMANNS KLUMME HER