Chris Anker Sørensen vandt søndag eftermiddag DM i linjieløb efter et utroligt underholdende løb i Rønde i Djursland. Martin Mortensen tog selv, mens Alexander Kamp tog sidste podieplads.

Chris Anker Sørensen kan dermed iklæde sig den eftertragtede dannebrogstrikot i de næste 12 måneder som et symbol på, at han er den bedste rytter i Danmark - en eftertragtet position at være i, uanset om trøjen blot skal vises frem på de danske landeveje eller på den helt store scene i Tour de France.

Årets DM bød på en af de hårdere ruter i nyere tid i det bakkede terræn i Djursland. 13,9 kilometer á 15 omgange og i alt 208,5 kilometer med målstreg på opløbsstrækningen på Hovedgaden i Rønde - en bakke på knap to kilometer med stigningsprocenter mellem tre og fem procent.

Løbet blev særdeles underholdende. Tinkoff-Saxo havde fire mand til start, og Chris Anker Sørensen, Michael Mørkøv, Christopher Juul-Jensen og Michael Valgren skiftedes til at angribe kontra på de sidste omgange. Også Magnus Cort (Orica GreenEDGE) viste prøver på storformen, mens en rytter som Jakob Fuglsang (Astana) også i flere tilfælde prøvede benene af forud for Tour de France.

Helt i front lå Team Colo-Quicks Alexander Kamp, der ene mand længe kæmpede en hård kamp for at holde konkurrenterne fra fadet. Kræfterne slap dog op til sidst.

I stedet tog rutinerede Martin Mortensen (Team Cult) og Chris Anker Sørensen initiativet på sidste omgang, da de angreb fra bunden af bakken. Mens de fik skabt et hul, gik forfølgerne fuldstændig i stå og kunne kun se til, mens Mortensen og Sørensen hamrede ind mod målstregen i Rønde.

Martin Mortensen åbnede spurten - og Chris Anker Sørensen så i første omgang ud til at være chanceløs. Men med et insisterende tråd kom den lille bjergrytter farende på de sidste mester og trampede sig forbi Mortensen - og en tydelig rørt Tinkoff-Saxo-rytter kunne dermed hæve armene i jubel.

Christopher Juul-Jensen (Tinkoff-Saxo) blev Danmarksmester i enkeltstart, da han torsdag vandt med 34 sekunder ned til favoritten Rasmus Quaade og det på trods af, at Juul-Jensen både blev ramt af en punktering og et cykelskifte undervejs.